DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Başkan Güder: “Eskimalatya cazibe merkezi haline gelecek”

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI OSMAN GÜDER, AK PARTİ MKYK ÜYESİ VE MALATYA MİLLETVEKİLİ BÜLENT TÜFENKCİ’YLE BERABER ESKİMALATYA’DA ESNAFLARI ZİYARET ETTİ.

Başkan Güder: “Eskimalatya cazibe merkezi haline gelecek”
17.11.2021
A+
A-

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’yle beraber Eskimalatya’da esnafları ziyaret etti. Yeni yapılacak olan meydan çalışması ile Eskimalatya’da bulunan sanayi bölgesinin taşınması hakkında bilgiler veren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Eskimalatya’nın merkezinde bulunan sanayimizi dışarıya taşıyıp, buradaki alanları daha güzelleştirmek adına çalışmalar yapacağız. Eskimalatya’mız herkesin hayal ettiği bir cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci‘yle Eskimalatya’da esnafların sorunları dinlemek ve yeni yapılacak meydan düzenlemesi hakkında istişarelerde bulunmak üzere esnafları ziyaret etti.

“Buradaki alanları daha güzelleştirmek adına çalışmalar yapacağız”

Eskimalatya’nın hak ettiği değere kavuşması adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Sürekli vatandaşımızın içindeyiz. Vatandaşımızın sorun ve taleplerini dinleyerek çözüm noktasında gerek belediye gerekse merkezi hükümetler olarak hassasiyet gösteriyoruz. Eskimalatya’da bulunan meydanda belediyemize ait bir binamız var. Bu bölgeye yeni bir meydan kazandıracağız. Eskimalatya’mızın merkezine buradaki tarihi yapılarımızla, Kervansaray’ımızla bütünleşmiş çok güzel bir meydan kazandırmış olacağız. Muhtarımız ve vatandaşlarımızdan da Eskimalatya merkezde bulunan sanayi bölgesinin buradan daha geniş bir alana taşınması talepleri vardı. Geçen hafta Ankara ziyaretimizde Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza bu talebimizi iletmiş olduk. Şuan yerle alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Yerle ilgili çalışmamız bittiğinde Eskimalatya’nın içindeki sanayimizi dışarıya taşıyıp, buradaki alanları daha güzelleştirmek adına çalışmalar yapacağız. Eskimalatya’mız herkesin hayal ettiği bir cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

“Eskimalatya’ya çok güzel bir meydan yapılacak”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in Eskimalatya’ya ayrı bir önem verdiğinin ifade eden AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Battalgazi bizim için önemli. Tarihi ile insanı ile bir başka güzel. Bugün de Başkanımızla birlikte esnaflarımızı ziyaret ederek onlarla sohbet ettik. Battalgazi Belediye Başkanımızın göreve geldiği ilk günden itibaren önem verdiği yerlerden biri de Eskimalatya. Burası ile alakalı çok güzel projeleri var. Çok güzel bir meydan yapacak başkanımız buraya. İnşallah proje tamamlandıktan sonra temellerini hep birlikte atacağız. Birde merkezde bulunan sanayinin de dışarıya çıkarılması bu bölge için önemli. Çok sıkışıklık yaşanıyor bu konuda. Bakanlığımızın da destekleriyle inşallah kısa bu sorunda ortadan kalkacak. Buraların daha güzel ve farklı cazibe merkezi hali gelmesine vesile olacak. Ben emeklerinden dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.