DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
22°C
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Karasinekle mücadeleye çevreci yaklaşan Pamukkale Belediyesine ödül geldi

SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ TARAFINDAN DÜZENLENEN 2021 SAĞLIKLI ŞEHİRLER EN İYİ UYGULAMA YARIŞMASI’NDA SAĞLIKÇI ÇEVRE DALINDA KAZANDIĞI JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ ANTALYA’DA DÜZENLENEN TÖRENLE PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI AVNİ ÖRKİ’YE VERİLDİ.

Karasinekle mücadeleye çevreci yaklaşan Pamukkale Belediyesine ödül geldi
17.11.2021
A+
A-

Sağlıklı Kentler Birliği tarafından düzenlenen 2021 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda Sağlıkçı Çevre dalında kazandığı jüri özel ödülü Antalya’da düzenlenen törenle Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye verildi.

Son günlerde aldığı ödüllerle dikkat çeken Pamukkale Belediyesi, bir ödül daha aldı. Pamukkale Belediyesi bir önemli ödüle daha layık görüldü. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin “2021 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması”na Sağlıkçı Çevre kategorisinde Pamukkale Belediyesi, “Karasinekle Mücadeleye Çevreci Yaklaşım” adlı projesiyle katıldı. Karasinekle mücadelede kimyasal içermeyen, çevreye ve hayvanlara zarar vermeyen yer altı ve yer üstü kaynaklarının kirliliğinin önüne geçen yapışkan ip kullanılması Pamukkale Belediyesinin jüri özel ödül almasını sağladı.

Bu yıl 12. kez düzenlenen 2021 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nın ödül töreni Antalya Muratpaşa Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşti. Sağlıklı Yaşam, Sosyal Sorumluluk, Sağlıkçı Çevre ve Şehir Planlama kategorilerinde 32 üye belediyeden 84 projeyi değerlendiren jüri, 17 belediyenin 22 projesini ödüle değer buldu. Düzenlenen törende Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye Sağlıkçı Çevre kategorisindeki “Karasinekle Mücadeleye Çevreci Yaklaşım” jüri özel ödülü Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal tarafından verildi.

“Ödüller bizi mutlu ediyor”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Türkiye’nin en büyük birliklerinden biri olan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği yarışmaya Pamukkale Belediyesi olarak katılıp ödül almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. “Pandemi sürecinde bu tür birliklerin önemi daha da arttı” diyen Başkan Örki, “Bu süreçte Sağlıklı Kentler Birliği’nin de öncülüğünde pandemi ile mücadelede önemli çalışmalar yapıldı. Ulusal çapta düzenlenen yarışmalar daha çok belediyelerin örnek alması açısından önemli oluyor. Biz de belediye olarak bu yarışmaya katıldık. Çevreci bir yaklaşımla hem insan, hem hayvan hem de çevre sağlığına zarar vermeden uçkunla mücadele yöntemimiz jüri özel ödülüne layık görüldü. Şifa ve sağlıkla anılan bir belediye olarak Türkiye çapında düzenlenen bu yarışmadan da bir ödülle dönüyor olmak açıkçası bizleri mutlu ediyor. Bu vesile ile ödüllerin alınmasında gayretleri ile teşvik edici yönleri ile çalışkanlıklarıyla öne çıkan bütün personelimize yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah nice nice başarılara kavuşmayı diyorum” dedi.