DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

AK Parti Milletvekili Kendirli: “Belediyede işten çıkarılan işçilerin haklı mücadelesinde yanlarındayız”

AK PART İMİLLETVEKİLİ MUSTAFA KENDİRLİ

AK Parti Milletvekili Kendirli: “Belediyede işten çıkarılan işçilerin haklı mücadelesinde yanlarındayız”
27.12.2021
A+
A-

KIRŞEHİR (İHA) – AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, belediyeden işten çıkarıldığı öne sürülen 29 kişi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Kendirli yaptığı basın açıklamasında, “Kırşehir Belediyesi’nde işten çıkartılan 29 arkadaşımızın, hemşehrimizin haklı mücadelesinin her safhasında yanlarında yer almak bizim için bir şeref oldu” dedi.

İşçi, emekçilerin siyasi nedenlerle işten çıkarılma sürecine son verilmesi gerektiğini isteyen Milletvekili Kendirli, “Haklarını hukuk içerisinde arayan 29 işçi kardeşimiz, mahkemelerin işe dönüş davalarını kabul etmesinin ardından, Kırşehir Belediyesi’nde tekrar işe başlatılmıştır. Ancak ne yazık ki adeta hukuku yasaları arkadan dolaşarak, sözüm ona mahkeme kararını uygulayarak işe başlattığı 29 arkadaşımızı belediye bu sefer de sudan bahanelerle sözleşmelerini yenilemeyerek mağdur etmiştir” diye konuştu. Seçim vaatlerinin yerine getirilmesi gerektiğini aktaran Milletvekili Mustafa Kendirli; “Seçim öncesinde kimseyi ekmeğinden etmeyeceği, işçi çıkartmayacağı sözleri veren Kırşehir’in CHP’li Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, seçim sonrasında 29 işçiyi mağdur etmiştir. Vatandaşlarımız CHP’li belediye başkanlığı döneminde CHP’nin çöp, çamur ve çukur belediyeciliği ile AK Parti’nin ihya ve inşa belediyeciliği arasındaki farkı da tecrübe ederek gördü. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na da CHP’li Belediye Başkanı Sayın Ekicioğlu’nca haksız yere işinden edilen ve yaşadığı zorluklara bir de işsizlik eklenince canına kıyan Şahin Budak kardeşimizi hatırlatarak, bu insanlarla nasıl helalleşeceklerini sormadan edemiyorum” şeklinde konuştu.