DOLAR
32,5183
EURO
34,7860
ALTIN
2.420,70
BIST
9.677,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
°C
Ankara
°C
°C
°C
°C
°C

Efeler’in karakılçık ekmeği Efe Bakkal raflarında yerini aldı

EFELER BELEDİYESİ’NİN KENDİ TARIM ARAZİLERİNDE YETİŞTİRDİĞİ KARAKILÇIK BUĞDAYINDAN ELDE EDİLEN MAMUL KARAKILÇIK EKMEĞİ EFE BAKKAL RAFLARINDA YERİNİ ALDI.

Efeler’in karakılçık ekmeği Efe Bakkal raflarında yerini aldı
31.01.2022
A+
A-

Efeler Belediyesi’nin kendi tarım arazilerinde yetiştirdiği karakılçık buğdayından elde edilen mamul karakılçık ekmeği Efe Bakkal raflarında yerini aldı.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay tarım projeleriyle Efeler’in bereketli topraklarının sunduğu tarımsal ürünleri kent ekonomisine kazandırmaya devam ediyor. Atıl durumdaki arazileri üretime açan Efeler Belediyesi, Işıklı Mahallesi’ndeki 10 dönümlük arazisinde karakılçık buğdayı yetiştirmeye başlamış, 2021’nin Haziran ayındaki ilk hasatta 2,5 ton verim elde etmişti. Efeler Belediyesi’nin yetiştirdiği karakılçık buğdayından ürettiği karakılçık ekmeğinin Efe Bakkal’da satışına başlandı.

Glüten oranı düşük, A,E,K ve C vitamini ile potasyum, fosfor, demir, lif ve protein yönünden zengin bir buğday çeşidi olan karakılçık buğdayı ile ilgili olarak konuşan Başkan Atay, “Efelerimizin verimli toprakları geçmişten bu güne birçok uygarlığı beslemiş büyütmüştür. Bir dönem tarımda kendi kendine yeten ülkemiz bugün maalesef tarımsal kaynaklarını verimli şekilde kullanamıyor. Bu nedenle temel besin maddeleri dahi fiyatlarıyla el yakıyor. Ürettiğimiz karakılçık ekmeğimiz besin değeri yönünden çok zengin ve oldukça besleyici. Karakılçık ekmeğini Girne Mahallesi’ndeki Efe Bakkal’ımızda vatandaşlarımıza sunduk. Burada aracısız bir şekilde tarladan direkt raflara getiriyoruz. Uygun fiyatıyla, sağlıklı, güvenilir birçok ürünümüzle birlikte Efelerli vatandaşlarımızın tüketimine sunuyoruz” dedi.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, 2 hafta önce düzenlenen Aydın Uluslararası Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda belediyenin yetiştirdiği enginar, kekik, şevketibostan gibi ürünlerin tanıtımını yapmış karakılçık ekmeği de tanıtımda Efelerli vatandaşların en çok ilgi gösterdiği ürünlerden biri olmuştu.