DOLAR
32,5286
EURO
34,9090
ALTIN
2.436,97
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
25°C
Ankara
25°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Bozüyük’te ev hanımları yangın ve geri dönüşüm hakkında bilgilendirildi

BOZÜYÜK BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ VE TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ İLE EV HANIMLARINA YÖNELİK, YANGIN VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ.

Bozüyük’te ev hanımları yangın ve geri dönüşüm hakkında bilgilendirildi
19.11.2021
A+
A-

Bozüyük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü işbirliği ile ev hanımlarına yönelik, yangın ve geri dönüşüm konulu seminer düzenlendi.

Her hafta farklı bir mahallede yapılacak olan seminer programına Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Fındık ve mahalle sakinleri katıldı. Programda ilk olarak İtfaiye Amiri Emrah Şimşek, evde yangınla karşılaşma ihtimalleri olan ev hanımlarına, yangın anında yapılması gerekenleri anlatarak mutfak yangınları, baca yangınları, elektrik yangınları ve yangın söndürme cihazı kullanımı hakkında bilgiler verdi. Seminerde, ocakta unutularak alev almış tencerelere suyla müdahale edilmemesi gerektiği vurgulanarak, yanan tencereye atılan suyun alevin kabarmasına neden olduğu için yangın riski artırdığı ve yanmayı önlemek için tencerenin kapağını kapatıp üstünü nemli bir havluyla kapatmak gerektiği belirtildi. Evde yangına neden olacak bir diğer konunun ise elektrik prizlerinin olduğunun ifade edildiği seminerde, aşırı yüklenen prizlerin ısınma sonucu alev alarak yangın çıkarabileceği söylendi. Ev hanımlarına yangın sırasında önce ihbar, sonra müdahale yapılması gerektiği anlatıldı. Ardından hanımlara Temizlik İşleri Müdürü Özge Kaya tarafından atık çöp miktarını azaltmak, kaynakların tükenmesini önlemek ve kaynakların lüzumsuz kullanımının önüne geçebilmek amacıyla geri dönüşüm hakkında önemli bilgiler verildi.

“Oluşan raporlar sonucunda, yangınların genellikle elektrik tesisatı hataları ve mutfakta çıkan yangınlar olduğunu görüyoruz”

Programının sonunda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Fındık; “Yangın hepimizin dikkat etmesi gereken çok önemli bir husus, özellikle ev hanımlarımızın bu hassas konularda mutlaka bilgilendirmeleri gerekiyor. Biz 2 buçuk yılı aşkın bir süredir belediyede görevdeyiz. Bu süre zarfında 15 kadar ev yangınına müdahale ettik ve ben de bizzat bu afeti atlatan haneleri ziyaret ettim. Oluşan raporlar sonucunda, yangınların genellikle elektrik tesisatı hataları ve mutfakta çıkan yangınlar olduğunu görüyoruz. Bu noktada bilinçli olmak çok önemli. Belediye olarak yangın afeti atlatmış hanelere elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Seminerde geri dönüşüm atık toplama ve yangın konusunda sizlere bilgi veren mesai arkadaşlarıma ve katılımlarınız için siz değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.