DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
22°C
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Başkan Çalkaya’dan barınak denetimi

SON DÖNEMDE ARDI ARDINA YAŞANAN KÖPEK SALDIRILARI GÜNDEMDEKİ YERİNİ KORURKEN, BALÇOVA BELEDİYE BAŞKANI FATMA ÇALKAYA, VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDE VE HAYVAN BAKIMEVİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU.

Başkan Çalkaya’dan barınak denetimi
28.12.2021
A+
A-

Son dönemde ardı ardına yaşanan köpek saldırıları gündemdeki yerini korurken, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Veteriner İşleri Müdürlüğünde ve hayvan bakımevinde incelemelerde bulundu.

Gaziantep’te sahipli bir Pitbull köpeğinin Asiye isimli kız çocuğunu ağır yaralamasının ardından, tehlikeli hayvanlara yönelik önlemler artmaya başladı. Yaşanan tartışmalar üzerine çevreye zararı olmayan hayvanların toplatılmayacağını, sahipsiz hayvanların sağlıklı şekilde yaşamlarını sürdürmeleri ve hasta olanların tedavilerini yaptırmaya devam edeceklerini ifade eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Veteriner İşleri Müdürlüğünde denetimlerde bulundu.

Hayvan bakımevini ve ameliyat ünitelerini inceleyen Başkan Fatma Çalkaya, merkeze son alınan cihazları inceleyerek, günlük kısırlaştırma ve tedavi sayılarıyla ilgili bilgi aldı. Yoğun Bakım Ünitelerini ve Damar Mühürleme Cihazının uygulanmasını da gören Başkan Çalkaya, “İzmir’de bu kadar gelişmiş teknolojiye sahip yoğun bakım kabinleri alan ilk belediyeyiz aynı zamanda Ligasüre Cihazını da (Damar Mühürleme) Türkiye’de kullanan ilk belediyeyiz. Şu anda geçici barınağımız da 30 köpek ve 150 kedi misafir edebiliyoruz. Kim ne derse desin, biz yasaların bize verdiği yetkilerle sokaktaki saldırgan olmayan canları korumaya ve kollamaya ayrıca tedavi etmeye devam edeceğiz” dedi.