DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Yağmurlu
20°C
Cuma Çok Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

Bakan Yanık: “Engelli vatandaşlarımıza ilişkin hiçbir hizmeti zaten yeterli görmüyoruz”

BAYRAMPAŞA’DA 2005’TEN BU YANA HİZMET VEREN VE 4 BİN 500 ENGELLİ KAYDI BULUNAN FİZİK TEDAVİ VE ENGELLİLER REHABİLİTASYON MERKEZİ, BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ YENİ HİZMET BİNASINDAKİ YERİNE TAŞINDI.

Bakan Yanık: “Engelli vatandaşlarımıza ilişkin hiçbir hizmeti zaten yeterli görmüyoruz”
03.12.2021
A+
A-

İSTANBUL (İHA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bayrampaşa Fizik Tedavi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nin yeni hizmet binasındaki açılış programında yaptığı konuşmada, “Engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetleri ve çalışmaları pozitif ayrımcılık kapsamında anayasal güvenceye kavuşturduk. Dolayısıyla engelli vatandaşlarımıza ilişkin hiçbir hizmeti zaten yeterli görmüyoruz” dedi.

Bayrampaşa’da 2005’ten bu yana hizmet veren ve 4 bin 500 engelli kaydı bulunan Fizik Tedavi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi, Bayrampaşa Belediyesi yeni hizmet binasındaki yerine taşındı. Başta engelli vatandaşlar olmak üzere, tüm vatandaşların gerekli sağlıklı taramalarının yapıldığı merkezin yeni yerindeki açılışına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in yanı sıra engelli bireyler ve aileleri katıldı. Protokol üyeleri engelli bireylerle birlikte merkezi gezerek, yetkililerden yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

“Engelli vatandaşlarımıza ilişkin hiçbir hizmeti zaten yeterli görmüyoruz”

Engelli vatandaşlar için yapılan çalışmalara ayrıca önem verdiklerini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Yereldeki en önemli paydaşlarımız olan belediyelerimizle beraber bu tür kuruluşların oluşturulması hem işletilmesi noktasında iyi uygulama örneklerini çoğaltmaya çalışıyoruz. Türkiye bu anlamda sosyal hizmetler noktasında geçtiğimiz 20 yılda hem hukuksal altyapı anlamında, hemde hizmet sunumu noktasında çok kayda değer bir başarı öyküsü yazdı. Engelli vatandaşlarımıza yönelik yaptığımız çalışmalar ayrı bir yerde duruyor. Engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetleri ve çalışmaları pozitif ayrımcılık kapsamında anayasal güvenceye kavuşturduk. Dolayısıyla engelli vatandaşlarımıza ilişkin hiçbir hizmeti zaten yeterli görmüyoruz” dedi.

“Mükemmel bir eseri ilçemizde gerçekleştirdik”

Açılış töreninde konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “İçerisinde her türlü Fizik Tedavi Rehabilitasyon’da kullanılacak olan uzmanımız, psikologlarımız, sosyologlarımız ve Aile Bakanlıklarımıza bağlı olan sosyal hizmet uzmanlarımızla aynı şekilde görevliler. Bunlarla birlikte mükemmel bir eseri gerçekleştirdik. Ben bu anlamda her zaman Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi biz halkımıza hizmetkar olmaya geldik, o ifadeyi belediye başkanı olduğumuz zamanda söylemiştim” diye konuştu.