DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Bağcılar’da bağ bozumu

BAĞCILAR’DA NOSTALJİ BAHÇELERİNDE Kİ ÜZÜM BAĞI’NDA ‘BAĞ BOZUMU’ ETKİNLİĞİ YAPILDI. ÜZÜM BAĞINDA DOKUZ FARKLI TÜRDE 220 ADET ÜZÜM ASMASI BULUNURKEN, TOPLANAN ÜZÜMLERDEN YAPILAN ORGANİK PEKMEZİ DE EMNİYET VE SAĞLIK PERSONELİNE DAĞITILDI.

Bağcılar’da bağ bozumu
27.08.2021
A+
A-

Bağcılar’da Nostalji Bahçelerinde ki Üzüm Bağı’nda ’Bağ Bozumu’ etkinliği yapıldı. Üzüm bağında dokuz farklı türde 220 adet üzüm asması bulunurken, toplanan üzümlerden yapılan organik pekmezi de emniyet ve sağlık personeline dağıtıldı.

Bağcılar Belediyesi tarafından ilçenin tarihinin yeni nesillere aktarılması ve insanlar arasında paylaşma duygusunun geliştirilmesini sağlamak amacıyla Sancaktepe Mahallesi’ndeki Nostalji Bahçelerinde ki Üzüm Bağı’nda ’Bağ Bozumu’ etkinliği yapıldı. Etkinliğe katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da üzümleri dallarından toplayarak vatandaşlara ikram etti. Ardından pekmez kazanının başına geçen Çağırıcı toplanan üzümlerden yapılan organik pekmezi de polis ve sağlık çalışanlarına dağıttı. Üzüm bağında dokuz farklı türde 220 adet üzüm asması bulunuyor.

2 bin 400 metrekare üzerine kurulu bahçede 50 metrekarelik bir bağ evi bulunuyor. Bahçede; Çavuş, İtalyan, Trakya İlkeren,Yalova İncisi, Haliya, Razaki, Flames, Horoz Karası ve Barış cinsinden 220 adet üzüm ağacı yer alıyor.

“500 kilo pekmezi kaynatıp dağıttık”

Nostalji olması amacıyla üzüm bağlarında toplandıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bağcılar’da geleneksel hale gelen üzüm festivalinden bir tanesini gerçekleştiriyoruz. Bağcılar’ın tarihine baktığımız zaman yeşilliklerin ve bağların bol olduğu bir ilçemizdir. 12 Eylül’den önce de yeşil bağ ismiyle belediyeydi. Güneşli’de kayısı bahçemizde, Demir kapıda ceviz bahçemizle, yine elma ve kızılcık bahçemizle, fındık, kestane bahçemizle bu nostalji serisine devam ettik. Bağcılar için farklı bir kültür farklı bir güzellik oluştu. Bağcılar tüm vilayetlerden Balkan coğrafyasından göç alan bir ilçemiz. Bu açıdan da buradaki hemşehrilerimizle memleketleriyle özdeşleşen meyvelerin burada bahçe haline getirilmiş olmasından da mutluluk duyuyorlar. O kültürü burada yaşıyorlar. Memleketlerinde meyve ağaçlarının altında nasıl ki piknik yapıyorlarsa burada da aynı kültürü yaşıyorlar. Yoğun bir stres içerisinde yoğun bir yapılaşmanın olduğu şehrin içerisinde nostaljik bahçeleri farklı bir güzellik oluşturuyor. Çocuklarımız özellikle meyvelerin nasıl yetiştiğini cevizin yerde mi ağaçta mı olduğunu görüyorlar. Birlikte yetiştiriyoruz. Birlikte kurduğumuz meyveleri hemşehrilerimizle birlikte böyle güzel ortamda toplayıp hasat ediyoruz. Bunun ticaretini yapmıyoruz. Sadece nostalji duygusunu yaşıyoruz. Burada birçok hemşehrimizin gözlerinin yaşardığını da gördüm. 500 kilo pekmezi kaynatıp dağıttık. Ayrıca gelen vatandaşlarımıza da ikram ediyoruz. Nostalji amaçlı da paketlendi ve burada sergileniyor” ifadelerinde bulundu.