DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
17°C
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Çok Bulutlu
16°C
Çarşamba Çok Bulutlu
21°C

Mezitli Belediyesinin Mezitli Gençlik İnovasyon Merkezi projesi ödül aldı

MEZİTLİ BELEDİYESİNİN ‘MEZİTLİ GENÇLİK İNOVASYON MERKEZİ’ PROJESİ, TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ TARAFINDAN ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ. MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI NEŞET TARHAN, ANKARA’DA DÜZENLENEN GENÇ DOSTU ŞEHİRLER KONGRE VE SERGİSİNDE ÖDÜLÜ, CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN ELİNDEN ALDI.

Mezitli Belediyesinin Mezitli Gençlik İnovasyon Merkezi projesi ödül aldı
27.08.2021
A+
A-

Mezitli Belediyesinin ‘Mezitli Gençlik İnovasyon Merkezi’ projesi, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından ödüle layık görüldü. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Ankara’da düzenlenen Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisinde ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından 500 bin lira mali desteğin de sağlandığı ‘Mezitli Gençlik İnovasyon Merkezi’ projesine bir yıllık bir süreçte uygulamaya konulmasının ardından ek mali destek de verilecek.

Türkiye genelinde çok sayıda belediyenin katıldığı yarışmada desteklenmeye uygun görülen 22 projeden birisi olan Mezitli Gençlik İnovasyon Merkezi projesi kapsamında, genç girişimcileri, fikir sahibi olan ve iş geliştirmek isteyen gençleri destekleyerek, yenilikçi fikirler sağlanması hedefleniyor. Proje; genç girişimcilere öncelikli olarak tarım, dış ticaret ve girişimcilik alanlarında kariyerlerini başlatma, geliştirme ve sürdürme fırsatını da sunuyor.

Mersin Üniversitesi, Technoscope, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası gibi kurumlarla yapılacak iş birlikleri ile hayata geçirilecek proje kapsamında, iş fikri olan gençler eğitmenlerle birlikte çalışarak kapasitelerini geliştirip, gerekli yardımı alabilecekler.

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, gençlerin istihdam sorunun yanı sıra, geleceğe güvenle bakmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirterek, “Gençlerimizi daha verimli ve aktif bir biçimde yaşama katabilmek, özellikle dünyada yaşanan gelişmelerden olumsuz şekilde etkilenmelerinin önüne geçerek birer girişimciye dönüştürebilmek amacıyla Mezitli Gençlik İnovasyon Merkezi projesi hazırlandı. Mezitli, bu konuda diğer kentlere göre daha şanslı durumda. Gençlik merkezlerimizle, Mutlu Yaşam Köyü Uluslararası Gençlik Deneyim ve Gönüllülük Merkezimizle gençlerimize yönelik çalışmalarımız büyük ilgi görüyordu. Burada gençlere yıl boyu düzenleyeceğimiz uluslararası gönüllülük, deneyim programları ile destek oluyoruz ve Mezitli Gençlik İnovasyon Merkezi projesi ile de gençlerimize; girişimcilik yolunda altyapı ve destek sunmak, istihdam sağlamak amacıyla eğitmenlerimiz aracılığı ile yeni vizyonlar kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.