DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Açık
28°C
Ankara
28°C
Açık
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
17°C

Yüreğir Belediyesi ihtiyacı olan fidan ve çiçekleri kendi üretiyor

YÜREĞİR BELEDİYESİ, İHTİYAÇ DUYDUĞU FİDAN VE ÇİÇEKLERİ KENDİ BÜNYESİNDEKİ ÜRETİM TESİSLERİNDE YETİŞTİRİYOR.

Yüreğir Belediyesi ihtiyacı olan fidan ve çiçekleri kendi üretiyor
07.11.2021
A+
A-

Yüreğir Belediyesi, ihtiyaç duyduğu fidan ve çiçekleri kendi bünyesindeki üretim tesislerinde yetiştiriyor.

Yüreğir Belediyesi, ilçe genelinde park, bahçe, mesire alanı, yeşil alanlar gibi projelerde çevre düzenlemeleri kapsamında birçok fidan dikimi gerçekleştiriyor. Yüreğir Belediyesi dikilen bu fidan ve çiçeklerin belli bir kısmını kendi bünyesindeki üretim tesislerinde yetiştiriyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü üretim tesislerinde yılda yaklaşık 25 bin adet fidan üretimi yapılıyor.

Yüreğir Belediyesi Park ve Bahçe Müdürlüğü tarafından üretim fidanlığında yapılan çalışmalarda, dikilen ve düzenli bakımları yapılan farklı türlerde binlerce fidan belli olgunluğa eriştiriliyor.

Büyüyen fidanlar ihtiyaç duyulan yeşil alanlara dikilmek üzere saha ekiplerine teslim ediliyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü üretim fidanlığında lavanta, biberiye, gelin duvağı, çalı mine, gazanya, İsrail kauçuğu, fırça çalısı, ligustrum, kufeya, taflan, pittosporum ve asma olmak üzere yıllık 15 türde yaklaşık 25 bin adet fidan üretiliyor. Üretilerek yeşil alanlara kazandırılan fidanlar ile aynı zamanda dışarıdan alımlar azaltılarak tasarruf da yapılmış olunuyor.

Tüketen değil üreten bir belediye anlayışı ile hareket ettiklerini dile getiren Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “İhtiyaç duyduğumuz ürünleri kendimiz üreterek bütçemizde tasarruf sağlıyoruz.

Binlerce fidan ve çiçeği kendimiz üreterek kaynaklarımızı daha verimli bir şekilde kullanıyoruz. Ziraat Mühendislerimizin kontrolünde sulama ve bakımları yapılarak yetiştirilen mevsimlik çiçek ve fidanlarımızı park, bahçe ve yeşil alanlarımızda değerlendiriyoruz. İlçemizin her noktasının daha yeşil, daha renkli ve daha güzel bir görüntüye ulaşmasını hedefliyoruz” dedi.