DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
19°C

Mürselpaşa Bulvarı’na karayolu alt geçidi

MÜRSELPAŞA BULVARI’NI GIDA ÇARŞISI’NA BAĞLAYACAK ALTERNATİF ULAŞIM YOLU OLUŞTURMAK İÇİN İHALE SÜRECİNİ TAMAMLAYAN İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 56,6 MİLYON LİRALIK KARAYOLU ALT GEÇİDİ YATIRIMINA ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BAŞLIYOR.

Mürselpaşa Bulvarı’na karayolu alt geçidi
01.02.2022
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçimden önce gündeme getirdiği kent trafiğine nefes aldıracak yatırımlar bir bir hayata geçiyor. Mürselpaşa Bulvarı’nı Gıda Çarşısı’na bağlayacak alternatif ulaşım yolu oluşturmak için ihale sürecini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 56,6 milyon liralık karayolu alt geçidi yatırımına önümüzdeki günlerde başlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim öncesinde gündeme getirdiği kent trafiğine altın dokunuşlarla nefes aldıracak projeler tek tek hayata geçiriliyor. Trafik yoğunluğunu ve sıkışıklığını azaltmak, kesintisiz ve güvenli trafik akışı sağlamak için 32 noktada yol ve kavşak düzenleme çalışmalarını tamamlayan, 122 kilometre uzunluğunda yeni imar yolu açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hastane ve yeni yerleşim alanlarıyla kentin nüfus yoğunluğunun arttığı Halkapınar bölgesinde ulaşımı rahatlatmak için önemli bir yatırıma başlıyor. Büyükşehir, 56 milyon 658 milyon liralık yatırımla yapacağı karayolu alt geçidi ile Mürselpaşa Bulvarı’ndan Gıda Çarşısı’na bağlantı sağlayacak alternatif bir ulaşım yolu oluşturacak. Alt geçit yapımı için ihale sürecini tamamlayan belediye, önümüzdeki günlerde ihaleyi kazanan firma ile sözleşme yapacak. Yer tesliminin ardından başlayacak çalışmalar 1 yılda tamamlanacak.

430 metre uzunluğunda

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan projeye göre Halkapınar Mahallesi’ndeki Mürselpaşa Bulvarı’nı Gıda Çarşısı’na bağlayacak alt geçit, 430 metre uzunluğunda ve 35 metre genişliğinde olacak. İZBAN hattının altından çelik menfez ile geçilerek yapılacak alt geçit 2 şerit geliş 2 şerit gidiş olarak hizmet verecek. İmalat çalışmalarından önce zemin iyileştirme çalışması yapılacak.

Gıda Çarşısı’na ulaşım kolaylaşacak

Alt geçit tamamlandığında kentin önemli ticaret merkezlerinden Gıda Çarşısı’na direkt ulaşım sağlanacak. Mürselpaşa Bulvarı ve Gıda Çarşısı’na giriş ve çıkışlar rahatlayacak, kent merkezine ulaşım kolaylaşacak. İzmir’de trafiğin en yoğun olduğu noktalardan Mürselpaşa Bulvarı’nda trafik sıkışıklığı azalacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında Mürselpaşa Bulvarı’nın Karşıyaka-Bornova yönünde hastanenin de bulunduğu bölgede yeni imar yollarını kullanıma açmıştı. Alt geçidin yapılması ile birlikte bu bölgenin Gıda Çarşısı’na bağlantısı da sağlanmış olacak.