DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Açık
22°C
Ankara
22°C
Açık
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Başkan Şayir, halk otobüslerini denetledi

DİLOVASI BELEDİYE BAŞKANI HAMZA ŞAYİR, ÇEŞİTLİ ŞİKAYETLER ÜZERİNE SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE ÖZEL HALK OTOBÜSLERİNİ DENETLEDİ.

Başkan Şayir, halk otobüslerini denetledi
01.02.2022
A+
A-

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, çeşitli şikayetler üzerine sabahın erken saatlerinde özel halk otobüslerini denetledi.

Belediye Başkanı Hamza Şayir, Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ile birlikte ilçede taşımacılık yapan özel halk otobüslerini denetledi. Gelen şikayetler üzerine yapılan denetimler de vatandaşların daha güvenlikli ve konforlu yolculuk yapması sağlandı. Dilovası Belediyesi Emir ve Yasakları Yönetmeliği ile Belediye Zabıta Yönetmeliği’nin 118. maddesi kapsamında, araçların temizliği, şoförlerin kılık kıyafeti ve görünümü, klimaların çalışıp çalışmadığı, ayakta yolcu bulunup bulunmadığı ve pandemi kurallarına uyulup uyulmadığı yönünden kontrolleri yapıldı.

“Konforu da önemsiyoruz”

Başkan Şayir, “Minibüs taşımacıları ve sürücüler, bir kamu hizmeti olan toplu taşımacılık faaliyetini, ilgili kanunlara uygun şekilde, saatlerinde ve vatandaşların sağlığı ile can güvenliğini de temin ederek yapmak zorundadırlar. Ancak son dönemde belediyemize gelen ciddi şikayetler üzerine zabıta müdürlüğümüze bağlı ekiplerle denetim yapmak istedik. Halkımızın güvenlikli bir biçimde yolculuk yapması kadar sağlıklı bir şekilde seyahat etmeleri ve konforunu da önemsiyoruz. Ayrıca seyahat eden vatandaşlarımızı da dinleyerek sorunların çözümü noktasında şoför arkadaşlara gerekli uyarıları yaptık. Vatandaşlarımızdan yaşadıkları şikayetleri 153 nolu numarayı ve Zabıta Müdürlüğümüzü arayarak bildirmelerini istiyoruz” dedi.