DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
18°C
Ankara
18°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Çok Bulutlu
19°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
19°C

Minik öğrenciler patili dostları unutmadı

SOKAK HAYVANLARI KONUSUNDA YAPTIĞI ÇALIŞMALARLA DİKKATİ ÇEKEN KAHRAMANKAZAN BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARI BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ, DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE ÖNEMLİ MİSAFİRLER AĞIRLADI. ANAOKULU VE KREŞ ÖĞRENCİLERİ ZİYARET ETTİKLERİ PATİLİ DOSTLARI ELLERİYLE BESLEYEREK, ONLARLA OYUNLAR OYNADI.

Minik öğrenciler patili dostları unutmadı
05.10.2021
A+
A-

Sokak hayvanları konusunda yaptığı çalışmalarla dikkati çeken Kahramankazan Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde önemli misafirler ağırladı. Anaokulu ve kreş öğrencileri ziyaret ettikleri patili dostları elleriyle besleyerek, onlarla oyunlar oynadı.

Ankara Kahramankazan’daki özel bir anaokulu ve kreşin öğrencileri Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Öğrenciler bu kapsamda can dostlarımıza sıcak bir yuva sunan Kahramankazan Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Minik öğrenciler ziyaret sırasında elleriyle besledikleri patili dostlarıı severek onlarla oyunlar oynadı. Ziyarette çocuklara hayvan sevgisinin gerekliliği ve satın almak yerine hayvanları sahiplenmenin önemi aşılandı. Merkezdeki hayvanlarla yakından ilgilenen minikler, patili dostlarıyla eğlenceli dakikalar geçirdi. Çocuklar hep bir ağızdan “hayvanları sevmeyen insanları sevemez” sloganı attı.

“Onları çok seviyoruz”

Minik öğrenciler merkezde can dostlarla bir arada olmaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını belirterek, “Can dostlarımızı çok seviyoruz. Onlara burada çok iyi bakan belediyemize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Satın almayın, sahiplenin çağrısı

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz da böylesine anlamlı bir ziyarete ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Kendileri minik ama kocaman yüreklere sahip olan yavrularımızı ağırladık. Yavrularımıza burada hayvan sevgisinin önemi aşılandı” dedi. Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri’nin can dostlar için sıcak bir yuva olduğunu ifade eden Oğuz, burada sokak ve yaban hayvanları için birçok hizmetin sunulduğunu söyledi. Başkan Oğuz bir de çağrı da bulunarak, “Belediye olarak dostlarımız için elimizden geleni yapıyoruz. Hayvan edinmek isteyenleri evcil hayvanların satışı yapılan dükkânlardan satın almak yerine merkezlerden sahiplenmeye davet ediyoruz. Dostlarımıza yeni bir yuva sunmak isteyen herkesi merkezimize bekliyoruz. Ayrıca merkezimizden sahiplenilen dostlarımızın aşı ve sağlık kontrolleri de ücretsiz olarak yapılıyor” diye konuştu.