DOLAR
32,3266
EURO
35,0806
ALTIN
2.297,91
BIST
8.987,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Karacabey’den Sırbistan’a kardeşlik köprüsü kuruldu

KARACABEY BELEDİYE BAŞKANI ALİ ÖZKAN, ÖNCEKİ GÜN MAKAMINDA SIRBİSTAN’DAKİ BOŞNAK NÜFUSUN YOĞUN YAŞADIĞI SANCAK BÖLGESİNDEN PRİJEPOLJE’NİN BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ESAD HODZİC İLE SIRBİSTAN BURSA FAHRİ KONSOLOSU ZARİF ALP İLE BİRLİKTE, BERABERİNDEKİ HEYETİ AĞIRLADI.

Karacabey’den Sırbistan’a kardeşlik köprüsü kuruldu
05.10.2021
A+
A-

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, önceki gün makamında Sırbistan’daki Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinden Prijepolje’nin Belediye Başkan Yardımcısı Esad Hodzic ile Sırbistan Bursa Fahri Konsolosu Zarif Alp ile birlikte, beraberindeki heyeti ağırladı.

Gerçekleşen görüşmede, Karacabey ile Prijepolje (Semi Pazar) şehirlerinin ‘kardeş şehir’ olması yolunda ön protokol imzalandı. Görüşme kapsamında Sırbistanlı heyet, şehir ve ülkeleri hakkında bilgiler verirken, Belediye Başkanı Ali Özkan da Karacabey’in tarihi, doğa ve turizm değerlerinden bahsetti. Başkan Özkan yaptığı açıklamada,“Geçtiğimiz günlerde, Sırbistan BursaFahri Konsolosu olması nedeniyle değerli dostumuz Zarif Alp Bey’in konsolosluğunun açılış töreninde hep birlikteydik. Türkiye ve Sırbistan dostluğuna önemli bir katkı sağlayacağına inandığımız bu törenin, öncelikle her iki ülke açısından hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Yapılan görüşmelere ve anlatılanlara istinaden, Karacabey ve Prijepolje’nin bir birine benzer, iki güzel şehir olduğu kanaati bizde oluştu. Prijepolje, Sırbistan’daki Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesi. Biz, iki ilçe arasında kardeş olma anlamında bugün bir ön protokol imzaladık. Her iki taraf da bunu ilçe belediye meclislerine sunacak ve meclislerden onay aldığı takdirde, resmi imzaları atmış olacağız. Bu çerçevede hem ekonomik hem belediyecilik hem de turizm anlamında güzel bir dostluk ilişkisi kuracağız. Tahmin ediyorum bizim heyetlerimiz ve Sırbistanlı heyetler birbirlerini ziyaret edecek ve her iki ülke halkı, birbirlerini daha iyi tanıma imkânı bulacak. Bizim burada ekonomik yönden güçlü iş insanlarımız var, sivil toplum örgütlerimiz var. Onlar da oraları gözlemlediklerinde, karşılıklı fayda sağlayacak, işbirliklerini geliştirecek ve her iki kentin büyümesine, ekonomisine, turizmine katkı sağlayacak. Bu ön protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum”şeklinde konuştu. Görüşme sonrası atılan imzalarla ön protokol gerçekleşirken, her iki ülke adına da karşılıklı hediyeler takdim edildi.