DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

Bu mahallede yıkılmaya yüz tutan metruk binalar tehlike saçıyor

ANKIRI’DA ESKİ BİNA VE GECEKONDULARIN BULUNDUĞU MAHALLEDE, YIKILMAYA YÜZ TUTAN METRUK EVLER TEHLİKE SAÇIYOR.

Bu mahallede yıkılmaya yüz tutan metruk binalar tehlike saçıyor
14.12.2021
A+
A-

Çankırı’da eski bina ve gecekonduların bulunduğu mahallede, yıkılmaya yüz tutan metruk evler tehlike saçıyor.

Çankırı merkezde bulunan Alibey Mahallesi’nde boş halde bırakılan çok sayıda gecekondu ve bina yıkılmaya yüz tutmuş halde tehlike saçıyor. Mahallede bulunan yamuk ve Pisa Kulesini andıran metruk binalar ise mahallede yaşayan vatandaşları tedirgin ediliyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, tehlike saçan binaların yıkılması ve kentsel dönüşümle yeniden inşa edilmesi için yardım beklediklerini söyledi. Mahalle Muhtarı İsmail Ayhan, Çankırı’nın eski yerleşim yeri olan mahalledeki binaların birçoğunun terk edildiğini ve yıkılmadığı için tehlike oluşturduğunu söyledi.

“Yetkililerden bu duruma el atmasını istiyoruz”

Mahalledeki çoğu binanın uzun zamandır atıl halde olduğunu belirten Ayhan, “Çankırı’nın eski yerleşim yeri olduğu için buralar terk edilmiş, virane halde duruyor. Mahallemizde yaklaşık 300 hanenin yaklaşık 150 hanesi boş durumda. Doğal gaz bekleyen evlerimiz var. TOKİ’nin ve kentsel dönüşümün ne zaman yapılacağı belli değil. Yıllardır mahalle sakinleri olarak bunu bekliyoruz. Özellikle milletvekillerinden ve belediye başkanımızdan yardım bekliyoruz, TOKİ’nin yapılması için yerler aranıyor, fakat bulamadıklarını söylüyorlar. Gecekondu mahallemize TOKİ gelirse daha güzel olacağını düşünüyoruz. Mahallede yıkılmaya yüz tutmuş binalar var. Sahibinin kim olduğunu da bilmiyoruz. En azından bu binalar yıkılarak daha güzel hale getirilirse hem insanlarımız rahat eder hem de daha güzel bir yaşam tarzına ulaşmış olur. Binaların eski olması sebebi ile doğal gaz gibi hizmetleri de alamıyoruz. Bunlarla ilgilenilmesini bekliyoruz. Bazı binalarımız, sahiplerinin izni ile belediye tarafından yıkılıyor. Bazı binalarımız ise belediyemiz yıkım kararını veriyor ama vatandaş karşı çıkıyor ve yıktırtmıyor. Mahallemizde bulunan yamuk bir ev var, belediyemiz yıkım kararını çıkardı ama ev sahibi evi yıkmıyor. Bu sefer de oradaki yamuk ev tehlike saçıyor. Yetkililerden bu duruma el atmasını istiyoruz” dedi.