DOLAR
32,3602
EURO
35,0056
ALTIN
2.325,97
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Kartepe’de “Toplum 5.0 ve Dijitalizm”

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ VE KARTEPE BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİNDE DÜZENLENEN KONGREDE, “TOPLUM 5.0 VE DİJİTALİZİM” GÖRÜŞÜLDÜ.

Kartepe’de “Toplum 5.0 ve Dijitalizm”
14.12.2021
A+
A-

Kocaeli Üniversitesi ve Kartepe Belediyesi işbirliğinde düzenlenen kongrede, “Toplum 5.0 ve Dijitalizim” görüşüldü.

Kocaeli Üniversitesi ve Kartepe Belediyesi’nin işbirliği kapsamında düzenlenen 7’inci Uluslararası Marmara Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi’nde (IMASCON 2021), “Toplum 5.0 ve Dijitalizim” konusu görüşüldü. Kongreye, dünyanın pek çok ülkesinden 720 katılımcı katıldı ve 290 akademik çalışma yer aldı.

“Vatandaşlarımız hizmete kolayca ulaşıyor”

Kongreye online bağlanan Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ise “Kartepe Belediyesi olarak bu kongrenin paydaşı olmaktan mutluluk duyuyorum. Pandemi ile teknoloji ve dijitalleşmenin ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğu ortaya çıkmış oldu. Kartepe Belediye web sitesi 2009 yılında kurulmuş olup güncel online işlemler ve bilgi edinme gibi pek çok dijital hizmete vatandaşlarımız web sitemiz aracılığıyla kolay bir biçimde erişebilmektedir. E-devlet entegrasyonu da gerçekleştirilerek birçok hizmet E-belediye sistemi ile ortak bir biçimde sunulmuştur. Vatandaşlarımız; E-belediye online işlemler bölümünde üyeli ve üyesiz ödeme, arsa metrekare fiyatları, Arsa Rayiç Değerleri, İnşaat maliyet bedelleri, bina aşınma oranları gibi bilgi ve hizmetlere kolayca ulaşabilmektedir” dedi.

Sunumlar yapıldı

Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Arif Özkan, üretimin ve gelişimin sürdürülebilirliği hakkında sunum yaparken, 2021 güz döneminde “Toplum 5.0, Dijital Hayat” konusunun tema olarak belirlendiği Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi, bildiri oturumları ve poster sunumları ile devam etti.