DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
20°C
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

KazanBelNet 2 bin 615’inci aboneye ulaştı

KAHRAMANKAZAN BELEDİYESİ’NCE TÜRKİYE’DE İLK KEZ BİR BELEDİYE TARAFINDAN KURULARAK İNTERNET SERVİS SAĞLAYICILIĞI HİZMETİ VEREN KAZANBELNET ŞİRKETİ, 2 BİN 615’İNCİ ABONESİNE ULAŞMAYI BAŞARDI. KAHRAMANKAZAN BELEDİYE BAŞKANI SERHAT OĞUZ, KAZANBELNET’İN BİR TÜRKİYE MARKASI OLMA YOLUNDA İLERLEDİĞİNİ SÖYLEDİ.

KazanBelNet 2 bin 615’inci aboneye ulaştı
17.12.2021
A+
A-

Kahramankazan Belediyesince Türkiye’de ilk kez bir belediye tarafından kurularak internet servis sağlayıcılığı hizmeti veren KazanBelNet şirketi, 2 bin 615’inci abonesine ulaşmayı başardı. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, KazanBelNet’in bir Türkiye markası olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Kahramankazan Belediyesi, ilçedeki internet alt yapısının yetersiz olduğu noktalarda yaşanan şikayetler üzerine, ev ve iş yerlerinde interneti olmayan vatandaşları internetle buluşturmak için harekete geçerek, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Türkiye’de ilk kez bir belediye tarafından hayata geçirilen uygulama ile internet servis sağlayıcılığı ve alt yapısı hizmeti veren KazanBelNet Şirketi’ni kurdu. Şirket, internet servis sağlayıcılığı ve alt yapısı hizmeti veriyor.

Köyler internete kavuştu

Kahramankazan Belediyesi, bu kapsamda internet erişimi için belediye hizmet binası ve ilçedeki birçok noktaya vericiler ve teknik ekipmanlar yerleştirdi. Şirkette görev yapan teknik personeller eğitilerek, müşteri ve abone hizmetleri için bir çağrı merkezi de kuruldu. Ayrıca, yazılım ofisini de kuran şirket, kendi orijinal yazılımını da hazırladı. KazanBelNet bu kapsamda, ilçede internet alt yapısı olmayan dış mahalleler de (köyler) dahil en ücra noktalarda bile vatandaşlara internet erişimi hizmeti veriyor. KazanBelNet bireysel kullanıcıların yanı sıra, Türkiye’nin en önemli sanayi kümelenmelerinden biri olan ilçe sınırlarındaki Saray bölgesinde bulunan fabrika ve sanayi kuruluşlarına da “metro internet” hizmeti sunuyor. Bu hizmet sayesinde, internet alt yapısındaki yetersizlik nedeniyle sorun yaşayan sanayicilerin yüzü gülüyor. KazanBelNet kısa sürede 2 bin 615 aboneye ulaşmayı başardı. KazanBelNet, Kahramankazan’ın ardından önce Ankara daha sonra ise Türkiye genelinde müşterilerine internet erişimi hizmeti vermeyi hedefliyor.

Bakan Karaismaloğu, 2 bininci abonenin işlemlerini yaptı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da KazanBelNet’e yaptığı ziyaret sırasında şirketin 2 bininci müşterisinin abonelik işlemlerini yaptı. Bakan Karaismailoğlu, KazanBelNet’in başarılı olacağına inandığını söyleyerek, başarılar diledi.

Önce Ankara sonra Türkiye

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, KazanBelNet’in internet servis sağlayıcılığı alanında Türkiye’de bir belediye tarafından kurulan ilk ve tek şirket olma özelliğini taşıdığını belirterek, şirketin faaliyete geçeli kısa bir süre olmasına karşın 2 bin 615’inci aboneye ulaşmayı başardığını belirten Oğuz, “57 bin nüfuslu, sürekli gelişen, büyüyen ve önemli sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapan bir ilçeyiz. Şirketimiz sayesinde vatandaşlarımız hem internete bağlanırken hem de interneti kullanırken kazanmış oluyor. Çünkü daha hızlı interneti daha ucuz fiyata sunuyoruz. KazanBelNet ile önce ilçemizde internet erişiminin olmadığı nokta bırakmamayı hedefliyoruz. Daha sonra ise şirketimizle Ankara ve Türkiye genelinde müşterilerimizle buluşmak istiyoruz” diye konuştu.