DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden, Başkentli muhtarlara teknoloji eğitimi

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAŞKENTLİ MUHTARLARA TEKNOLOJİ EĞİTİMLERİ VERMEYE BAŞLADI.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden, Başkentli muhtarlara teknoloji eğitimi
04.12.2021
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentli muhtarlara teknoloji eğitimleri vermeye başladı.

Sosyal sorumluluk projelerine devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentli muhtarlara teknoloji eğitimleri vermeye başladı. Muhtarlıklar Daire Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından başlatılan pilot proje ile Polatlılı muhtarlara iki ay boyunca haftada iki gün ücretsiz bilgisayar kursu verilecek. Eğitimlerde ayrıca Muhtar Ankara ve Başkent Mobil uygulamaları ile sosyal medya kullanımı pratik ve teorik olarak anlatılacak.

Bilgisayardan sosyal medya kullanımına Muhtar Ankara’dan Başkent Mobil’e kadar uygulamalı ders

Polatlı’daki muhtarlardan gelen talepler doğrultusunda Polatlı Aile Yaşam Merkezi’nde başlatılan bilgisayar eğitimleri uzman eğitmenler eşliğinde veriliyor. İki ay sürecek ve haftada iki gün düzenlenecek bilgisayar kurslarında, muhtarlara bilgisayarın temel kullanımından sosyal medya kullanımına, Muhtar Ankara’dan Başkent Mobil uygulamasına kadar birçok teknolojik uygulama pratik ve teorik olarak gösteriliyor.

“Muhtarlarımızın tamamına bilgisayar öğretmeyi planlıyoruz’’

Başkentli muhtarların hizmet kalitesini artırmayı istediklerini vurgulayan Muhtarlıklar Daire Başkanı Önder Yanmaz talep doğrultusunda yeni kurslar açmayı planladıklarını belirterek, şu bilgileri verdi:

“Polatlı’nın kırsal mahallelerindeki muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda bilgisayar kursu düzenledik. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile ortaklaşa yürüttüğümüz bu projede muhtarlarımıza belediyemizin uygulamaları, Word, Power Point gibi temel bilgileri öğreteceğiz. Kendi işlerinde mahallenin sorunlarını gidermesi açısından faydalı olacağını düşünüyoruz. Muhtar Ankara ve Başkent Mobil uygulamamız da öğretmenlerimiz tarafından muhtarlarımıza öğretilecek. Polatlı’da başlattığımız projede başarılı olursak projemizi tüm ilçelerdeki Aile Yaşam Merkezlerinde yaygınlaştırarak muhtarlarımızın tamamına bilgisayarı öğretmeyi planlıyoruz. Ankara’da bin 420 muhtarımızın birçoğu bilgisayar kullanmayı biliyor ancak Polatlı, Nallıhan, Beypazarı gibi kırsal mahallelerde bulunan muhtarlarımıza bilgisayar ve teknolojiyi öğretmeyi hedefliyoruz. Kurslarımızı tamamlayan muhtarlarımıza katılım belgesi de vereceğiz.”

Polatlılı muhtarlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ücretsiz bilgisayar kursu hizmeti sağladığı için teşekkür etti.