DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Çok Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
19°C

’Samsun Golf Sahası’na gelen işletme teklifleri değerlendiriliyor

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA DEMİR, 650 DÖNÜM DOLGU SAHASI ÜZERİNDE BULUNAN SAMSUN GOLF SAHASINI İŞLETMEK İÇİN GELEN TEKLİFLERİ DEĞERLENDİRDİKLERİNİ SÖYLEDİ.

’Samsun Golf Sahası’na gelen işletme teklifleri değerlendiriliyor
28.08.2021
A+
A-

SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 650 dönüm dolgu sahası üzerinde bulunan ’Samsun Golf Sahası’nı işletmek için gelen teklifleri değerlendirdiklerini söyledi.

2016 yılında deniz doldurularak oluşturulan alana yapılması ile dünyada tek olma özelliği taşıyan Samsun Golf Sahası, 9 çukurlu yapıldıktan sonra 18 çukura çıkarıldı. Uluslararası standartlara kavuşturulan 650 dönüm üzerindeki Karadeniz’in tek golf sahası, profesyonel ve amatör sporculara hizmet veriyor. 3 yapay gölet bulunan sahanın işletmesi Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Golf Federasyonu’na (TGF) devredilmişti. Başkan Mustafa Demir, federasyonun da golf sahasını işletmekte sıkıntı yaşadığını belirterek, işletme için gelen teklifleri değerlendirdiklerini açıkladı.

“Samsun Golf Sahası işletmesi için gelen teklifleri değerlendiriyoruz”

TGF’nin de golf sahasını işletmede sıkıntı yaşadığını dile getiren Demir, “Samsun’da denize dolgu sahasının üzerinde 650 dönüm alanda bizden önceki yönetim zamanında güzel bir 18 delikli golf sahası inşa edilmişti. Pandemi sürecinin de devreye girmesiyle golfun aslında yapıldığı anda da işletmesi belediyemize ciddi anlamda yük getiriyor. Ama prestij ve önemli bir tesis. Samsun’un da çok önemli bir lokasyonunda bulunuyor. Biz, golf sahasının amacının dışında herhangi bir proje düşünmüyoruz.

Belediyenin burayı işletmesi söz konusu değil. Burası şu anda Türkiye Golf Federasyonu’nda. Onlar da işletmekte zorlanıyorlar. Yeni bir konsept ile biraz daha projeyi geliştirerek, golf sahası olarak devamını sağlayıp, işletme için teklifler var. Onları değerlendiriyoruz” dedi.