DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Yağmurlu
18°C

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği yaz spor okulları etkinliklerinin sona ermesiyle öğrencilere hediye dağıtıldı

MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ YAZ SPOR OKULLARI ETKİNLİKLERİ SONA ERDİ, ÖĞRENCİLERE HEDİYELER VERİLDİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği yaz spor okulları etkinliklerinin sona ermesiyle öğrencilere hediye dağıtıldı
23.08.2021
A+
A-

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlediği yaz spor okullarının sona ermesiyle, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş tarafından öğrencilere hediye takdim edildi.

Belediyenin ilgili kurumlarıyla hafta içi ve hafta sonu olmak üzere düzenlendiği futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi kurslarına 7-14 yaş ve 14-18 yaş grubu çocuklar kayıt yaptırdı. Futbol branşında 130, basketbol branşında 100, voleybol branşında 100 ve masa tenisi branşında 40 sporcu olmak üzere 370 öğrenci bu branşlardaki faaliyetlere katıldı. Yaz spor kurslarına katılan, tüm öğrencilere tişört, şort, tozluk, ayakkabı, top, raket gibi toplamda bin 380 parça spor malzemesi Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş tarafından takdim edildi.

Yaklaşık 450 tane öğrenciyi yaz kurslarına aldıklarını aktaran Vali Demirtaş, “Şu an yaz kursları hemen hemen bitmek üzere. Eylül ayının birinci haftasında inşallah okullar açılacak. Bizim temel amacımız çocuklarımızın boş zamanlarını çok güzel bir şekilde değerlendirmekti. Hem onların daha sağlıklı yetişmeleri. Çünkü sağlam kafa sağlam vücutta bulunur ilkesinden hareket ederek biz çocuklarımızı bu yaz kurslarında çok güzel bir eğitime tabi tuttuk. Onlar bu pandemi dolayısıyla hem sıkılmamış oldular hem de çok güzel bir eğitim almış oldular. Onları, ailelerini ve onlara eğitim veren öğretmen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Tüm arkadaşlarımıza da bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Bu çocuklarımız bizim geleceğimiz. Eğer bu çocuklarımızı çok iyi yetiştirirsek Türkiye’nin geleceğinin çok daha iyi olacağına inanıyorum” dedi.

Kurslara katılan 10 yaşındaki Yakup Yılmaz, “Bize kurs öğrettiler çok güzeldi. Eğlendik. Valimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mardin büyükşehir belediyesi olarak yaz okulunda gençlerle buluştuklarını söyleyen büyükşehir belediyesi antrenörü Faris Çalbay, “İlk başta 30-40 öğrenci ile başladık. Şimdi 130-140 öğrenciyle antrenman yapıyoruz. Haftanın 7 günü biz burada antrenman yapıyoruz. Bize burada desteklerini esirgemeyen sayın valimize ve büyükşehir belediye genel sekreterimiz Murat Süzen’e çok teşekkür ediyorum. Gençler adına güzel bir sosyal etkinlik oldu. Bunun devamını diliyorum. Hayırlısıyla pandemi sürecini bir atlatalım daha güzel şeyler yapacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.