DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
20°C
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C

Boccenin beşiği Kahramankazan’da şampiyona heyecanı

TÜRKİYE’DE BOCCE SPORUNUN BEŞİĞİ OLAN KAHRAMANKAZAN’DA DÜZENLENEN TÜRKİYE BOCCE RAFFA ŞAMPİYONASI SONA ERDİ. FARKLI İLLERDEN 100 TAKIM VE 200 SPORCUNUN KIYASIYA REKABETİNE SAHNE OLAN ŞAMPİYONA HEYECANLI ANLARA SAHNE OLDU.

Boccenin beşiği Kahramankazan’da şampiyona heyecanı
04.02.2022
A+
A-

Türkiye’de bocce sporunun beşiği olan Kahramankazan’da düzenlenen Türkiye Bocce Raffa Şampiyonası sona erdi. Farklı illerden 100 takım ve 200 sporcunun kıyasıya rekabetine sahne olan şampiyona heyecanlı anlara sahne oldu.

Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu’nun (TBBDF) koordinesinde ve Kahramankazan Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Bocce Raffa Şampiyonası düzenlendi. Kahramankazan Belediyesi Şehit Samet Cantürk Bocce Salonu’nda 21 Ocak’ta başlayan şampiyona, gençler (kadın-erkek), kadınlar ve erkekler kategorilerinde gerçekleştirildi. Kıyasıya rekabetin yaşandığı şampiyona, final müsabakalarının ardından sona erdi. Şampiyonaya 16 ilden 100 takım ve 200 sporcu katıldı. Şampiyonada raffanın yeni alt branşı olan ’altın nokta’da da yarışmalar yapıldı. Şampiyonada dereceye giren sporcuların madalyaları düzenlenen törenle verildi.

“Bocce milli sporumuz”

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Türkiye’nin ilk bocce tesisinde bu anlamlı şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Boccenin artık Kahramankazan’ın geleneksel sporu haline geldiğini ifade eden Oğuz, ilçelerinde 400 lisanslı sporcuların bulunduğunu kaydetti. Bu sporculardan bir kısmının milli sporcu olduğunu anlatan Başkan Oğuz, milli sporculardan önemli kısmının beden eğitimi öğretmeni olma fırsatı yakaladığını belirtti.

Federasyon Asbaşkanı Faik Kapsız da Türkiye’de bocce sporunun merkezi olan Kahramankazan’da olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, belediyeye ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. Kapsız, pandemi nedeniyle müsabakalara ara vermek zorunda kalmalarına karşın, sporcuların performansında bir kayıp olmadığını gördüklerini söyledi.