DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

Ahmet Çalık’ın ismi Keçiören’deki buz pateni pistinde yaşayacak

KEÇİÖREN BELEDİYESİ, ANKARA GÖLBAŞI’NDA GEÇİRDİĞİ TRAFİK KAZASINDA YAŞAMINI KAYBEDEN KONYASPORLU FUTBOLCU AHMET ÇALIK’IN İSMİNİ İLÇEDEKİ OVACIK MAHALLESİ’NE İNŞA EDİLEN YENİ BUZ PATENİ PİSTİNE VERDİ.

Ahmet Çalık’ın ismi Keçiören’deki buz pateni pistinde yaşayacak
02.02.2022
A+
A-

Keçiören Belediyesi, Ankara Gölbaşı’nda geçirdiği trafik kazasında yaşamını kaybeden Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık’ın ismini ilçedeki Ovacık Mahallesi’ne inşa edilen yeni buz pateni pistine verdi.

Keçiören Belediyesi’nin 01.02.2022 tarihli meclis toplantısında oy birliğiyle alınan karar neticesinde Ahmet Çalık’ın ismi bundan sonra Keçiören’deki buz pateni pistinde yaşayacak.

Karara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Bizleri derinden üzen bu olay neticesinde ülkemize ve Türk futboluna önemli hizmetleri olan, efendiliğiyle tüm futbolseverlerin gönlünde taht kuran Ahmet Çalık’ın ismini yeni inşa ettiğimiz buz pateni pistimizde yaşatma kararı aldık. Yeni spor kompleksimizde inşallah onun ismi ebet müddet yaşayacak. Tesisimizden istifade eden her gencimiz Ahmet Çalık’ı anacak ve onun spor yaşamını kendine örnek alacak. Milli futbolcumuzun ailesi de Keçiören’imizde ikamet ediyor. Acılı ailemize, Konyaspor camiasına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

Keçiören Ovacık Mahallesi’ne inşa edilen buz pateni pistinin önümüzdeki günlerde açılışını yapacaklarını da söyleyen Altınok tesisle ilgili detayları şu şekilde paylaştı:

“Buz pateni pistimiz bir belediye tarafından yaptırılan ‘dome çadırlı ilk kalıcı buz pateni pisti’ olma özelliği taşıyor. Üstü özel nano teknoloji blackout branda ile kaplandı. Tesisimizin pisti ‘doğal buz’ özelliğiyle dünya olimpik buz pateni pisti sistemi ile aynı standartlara sahip. Pistimiz Ovacık’taki 5 bin metrekarelik spor kompleksinin içinde yer alıyor. 300 metrekarelik bir kullanım alanına sahip ve her seansta 70 kişi faydalanabilecek. 50 metrekarelik ilk bölümde sporcularımız kask, paten ve dizlik gibi ekipmanlarını hazırlayacaklar. 300 metrekarelik ikinci bölümde ise buz pisti yer alacak. Yarım küre halindeki mimariye sahip dome çadırlı buz pistimiz 10 metrelik yüksekliğiyle ferah bir ortam ve muntazam bir akustik sunacak. Rüzgar ve kar yükü direnci yüksek olan bu pist aynı zamanda sporculara güvenli bir ortam sağlayacak.”