DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Trakya’da vakalar artıyor

KIRKLARELİ, TEKİRDAĞ VE EDİRNE’DE KORONA VİRÜS VAKA ARTIŞLARI SÜRÜYOR

Trakya’da vakalar artıyor
11.10.2021
A+
A-

Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne’de korona virüs vaka artışları devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25 Eylül-1 Ekim’de illere göre her 100 bin kişide görülen korona virüsü vaka sayılarını açıkladı. Açıklanan verilere göre söz konusu tarihler arasında 98,69 olan Kırklareli 200,07’ye yükselirken Edirne 97,61’den 171,18’e yükselerek vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il arasında yer aldı.

Tekirdağ ise 100 bin kişide görülen vaka sayısı 140,14’ten 141,06’ya yükseldi.

“Maske takması için uyarıyoruz, ters cevaplar alıyoruz”

Kırklareli’nde maske takmayanları uyardığını belirten Orhan Altıntel, ters cevaplar aldığını belirtti. Altıntel, vakaların artmaması için valilik, belediye ve diğer kurumların elinden gelenin fazlasını yaptığını belirterek, “Kırklareli’nde vakalar artıyor. Televizyonlardan seyrediyoruz. 15 ilde vaklar artıyor. Bunların içinde Trakya illerimizde yer alıyor. Burada Valiliğimiz, belediyemiz, diğer kurumlarımız önlemlerini alıyor. En büyük iş bizlere düşüyor. Önlemlerimizi alacağız, maskelerimizi takacağız. Vaka artışları endişelendiriyor. Bizim belli yaşımız var. Yaşımız olduğundan dolayı daha tedirgin oluyoruz. Genelde gençler bunlara hiç dikkat etmiyor. Maske takmasını söylüyoruz ama gibi ters tepkiler alıyoruz” dedi.

Edirne’de cadde ve sokaklarda maskesiz gezen vatandaşlar görüntülendi.

Edirne’de gelen turistlerin hiçbir yerde kurallara uymadığını dile getiren Ali Asım Alkan, “Bulgaristan ve Yunanistan’dan sık sık gelenler var. Bu gelenler pek kurallara uymuyorlar. Alışveriş merkezleri gibi her yerde kurallara uymuyorlar. Herkes maske mesafe kullarına uymaya dikkat etsinler. Vatandaş olarak önlemlerimiz arttırmalıyız” şeklinde konuştu.