DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

Temaslı veya pozitif öğrenciler konaklama merkezinde misafir ediliyor

KOCAELİ’DE ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ ALAN TEMASLI VEYA TESTİ POZİTİF ÇIKAN ÖĞRENCİLER, 14 GÜNLÜK KARANTİNALARINI GEBZE KONAKLAMA MERKEZİNDE GEÇİRİYOR.

Temaslı veya pozitif öğrenciler konaklama merkezinde misafir ediliyor
13.12.2021
A+
A-

Kocaeli’de üniversite eğitimi alan temaslı veya testi pozitif çıkan öğrenciler, 14 günlük karantinalarını Gebze Konaklama Merkezinde geçiriyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, üniversitelerde eğitim gören temaslı ve pozitif çıkan öğrencilere konaklama hizmeti veriyor. Bu kapsamda Gebze Barınma ve Konaklama Merkezi, üniversite öğrencilerinin karantina süresi boyunca kalabilmeleri için uygun hale getirildi. 14 günlük karantina süreçlerini merkezde geçiren öğrencilere üç öğün yemek, temizlik, bilişim ve sağlık hizmetleri ücretsiz bir şekilde sunuluyor.

Öğrenciler barınma merkezinde kaldıkları karantina süresince misafir ve ziyaretçi kabul edilmiyor. Bu süreçte öğrencilerin kullanabilmesi için banyo ve el havlusu, diş macunu, şampuan, maske, el dezenfektanı gibi şahsi malzemeleri büyükşehir belediyesince karşılanıyor. Ayrıca merkezde 7/24 sağlık personeli görev yapıyor. Merkezde kalan öğrenciler arasında herhangi bir olumsuzluk halinde ise öğrenciler hastaneye sevk ediliyor.