DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
22°C
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Son kullanma tarihi geçen yemeklik sos ve hamur kabartma tozları imha edildi

SON KULLANMA TARİHİ GEÇEN YEMEKLİK SOS VE HAMUR KABARTMA TOZLARI İMHA EDİLDİ

Son kullanma tarihi geçen yemeklik sos ve hamur kabartma tozları imha edildi
31.01.2022
A+
A-

Diyarbakır’ın AK Parti Bağlar Belediyesi’ne bağlı Sağlık İşleri Müdürlüğü gıda denetim ekiplerinin gerçekleştirdiği kontrollerde son kullanma tarihi geçen çok sayıda gıda ürünü tespit edilerek imha edildi.

Bağlar Belediyesi, vatandaşların gıda sağlığını korumak amacıyla gıda denetimlerini sürdürürken, hijyen ve gıda güvenliği kurallarına uymayanlarla ilgili yasal işlem uygulamaya devam ediyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü gıda denetim ekiplerinin gerçekleştirdiği uygulamalarda bu kez sofraların vazgeçilmezi olan yemeklik soslar ve salçaların son kullanma tarihi geçtiği halde raflarda tutularak satılmaya devam edildiği tespit edildi. Gıda marketleri ve toptan işi yapan firmalara yönelik denetimlerde çok sayıda yemeklik sos ve salça bulundurulduğu ortaya çıktı.

Toplanılan gıdalar güvenli bir şekilde imha edildi

Gıda yönetmeliğine aykırı olarak bulundurulduğu tespit edilen gıda maddeleri arasında 3 bin adet hamur kabartma tozu ve vanilya yer tuttu. Vatandaşın gıda sağlığını tehlikeye atan işletme ve firmalar hakkında yasal işlem uygulayan belediye ekipleri, tespit edilen gıda ürünlerinin güvenli bir şekilde imha edildiği belirtildi.

Ekipler, hijyen kurallarına uymadığı tespit edilen iş yerlerinin yöneticilerini de uyararak tutanak tuttuğu kaydedildi.