DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
22°C
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Mezitli Belediyesi, vatandaşlara tansiyon ve şeker ölçümü yaptı

MEZİTLİ BELEDİYESİ, ÖZEL BİR HASTANE VE BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞUNUN İŞBİRLİĞİNDE VATANDAŞLARA TANSİYON VE ŞEKER ÖLÇÜMÜ YAPTI.

Mezitli Belediyesi, vatandaşlara tansiyon ve şeker ölçümü yaptı
24.12.2021
A+
A-

Mezitli Belediyesi, özel bir hastane ve bir sivil toplum kuruluşunun işbirliğinde vatandaşlara tansiyon ve şeker ölçümü yaptı.

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mezitli’nin en yoğun bölgelerinden birisi olan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı bankalar otobüs durağı yanında, iki gün boyunca 09.00-11.00 saatleri arasında gerçekleştirilen şeker ve tansiyon ölçümüne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sağlık görevlileri tarafından şeker ve tansiyon ölçümü yapılan vatandaşlara daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için bilgilendirmeler yapılarak broşürler verildi. Ölçümlerin sonucunda sorun tespit edilen vatandaşlara ilgili sağlık kuruluşlarına gitmeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.

“Vatandaşlarımızın aktif ve kaliteli şekilde yaş alması için tüm önlemleri alıyoruz”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da standın açıldığı yere giderek şeker ve tansiyon değerlerini ölçtürdü. Ölçüm için gelen vatandaşlarla sohbet eden Başkan Tarhan, özellikle pandemi sürecinde sağlığın ve sağlık hizmetlerinin daha fazla önem kazandığını söyledi. Önceki yıllarda da çeşitli kurum ve kuruluşlarla benzer sağlık taramaları gerçekleştirdiklerini dile getiren Tarhan, “Mezitli Belediyesi olarak hangi yaşta olursa olsun gerek çalışanlarımızın gerekse tüm vatandaşlarımızın aktif ve kaliteli şekilde yaş alması için tüm önlemleri alıyor, bu alandaki hizmetlerimizi geliştiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde de belediye personelimiz arasında sağlık taraması gerçekleştirdik. Bugün de vatandaşlarımıza sağlığın önemine dikkat çekmek amacıyla şeker ve tansiyon ölçümü gerçekleştirdik. Sağlık kuruluşlarında kısa sürede yapacakları ölçümlerle erken teşhis yapılmasının olabilecek sağlık sorunlarının çözümü açısından büyük öneme sahip olduğunu anlatmaya çalıştık. Paydaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.