DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
22°C
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Halk Süt 2 yaşında

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE BİRÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİREN MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ’NİN, ÇOCUKLARI SAĞLIKLI VE GÜVENLİ SÜTLE BULUŞTURMAK AMACIYLA BAŞLATTIĞI ‘HALK SÜT’ PROJESİ 2 YAŞINDA.

Halk Süt 2 yaşında
16.10.2021
A+
A-

Sosyal belediyecilik anlayışı ile birçok projeyi hayata geçiren Merkezefendi Belediyesi’nin, çocukları sağlıklı ve güvenli sütle buluşturmak amacıyla başlattığı ‘Halk Süt’ projesi 2 yaşında.

Merkezefendi Belediyesi tarafından başlatılan ‘Halk Süt’ projesi kapsamında aylık 7 bin 500 çocuğa, 30 ton sağlıklı ve doğal süt ekipler tarafından ulaştırılıyor. 16 Ekim 2019 tarihinde başlatılan proje ile bugüne kadar 558 ton doğal ve sağlıklı süt, 2 ile 5 yaş arasındaki Merkezefendili çocuklara ulaştırıldı. Sütün alındığı yerli üreticiye de ortalama aylık 100 bin TL destek sağlanıyor. Merkezefendi Belediyesi, Türkiye genelinde nüfusa oranla çocuklara en çok süt desteğinde bulunan ikinci belediye olma özelliğini de sürdürüyor.

“Her ay 7 bin 500 çocuğumuza toplam 30 bin litre Halk Süt ulaştırıyoruz”

Halk süt ile hem çocukların hem ailelerin hem de yerli üreticinin yüzünün güldüğünü belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Biz çocuklarımıza bir söz verdik ve sözümüzü tuttuk. ‘Sağlıklı, doğal ve güvenilir süt her çocuğun hakkıdır’ diyerek geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha sağlıklı yetişmesi için 16 Ekim 2019 Dünya Gıda Günü’nde başlattığımız Merkezefendi Belediyesi Halk Süt Projemiz bugün iki yaşında. Biz, iki yıldır sağlıklı ve doğal sütü çocuklarımızın adreslerine teslim ediyoruz. Bugün itibariyle her ay 7 bin 500 çocuğumuza toplam 30 bin litre Halk Süt ulaştırıyoruz. Bununla birlikte alımlarımızı yaptığımız kooperatif ve birlikler aracılığıyla yerel üreticimizi destekliyoruz. Merkezefendi’de hem üreticimizin, hem çocuklarımızın yüzü Halk Süt ile gülüyor. Çocuktan yaşlısına, esnafından üreticisine herkesin mutlu ve huzurlu olduğu bir Merkezefendi için, sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmaya, hemşehrilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.