DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Yıldırım’ın gençlik yatırımlarına Erdoğan’dan ödül

YILDIRIM BELEDİYESİ’NİN GENÇLİK YATIRIMLARI, AK PARTİ YEREL YÖNETİMLER BAŞKANLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN GENÇLİK VE YEREL YÖNETİMLER YARIŞMASI ‘FİZİKÎ BELEDİYECİLİK YATIRIMLARI’ KATEGORİSİNDE ÖDÜLE LÂYIK GÖRÜLDÜ.

Yıldırım’ın gençlik yatırımlarına Erdoğan’dan ödül
17.11.2021
A+
A-

Yıldırım Belediyesi’nin gençlik yatırımları, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen Gençlik ve Yerel Yönetimler Yarışması ‘Fizikî Belediyecilik Yatırımları’ kategorisinde ödüle lâyık görüldü.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın yerel yönetimler arasında düzenlediği ‘Gençlik ve Yerel Yönetimler’ yarışması sonuçları Ankara Millet Bahçesi’nde düzenlenen ‘Tam Bana Göre Festival’de açıklandı. Yarışmaya Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi, Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi ve Yıldırım Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi yatırımlarıyla katılan Yıldırım Belediyesi, ‘Fizikî Belediyecilik Yatırımları’ dalında ödüle layık görüldü. Ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, bu ödülü Yıldırım ve Yıldırımlı gençler adına canlı casino aldığını vurguladı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ‘hizmette öncelik gençlerindir’ şiârıyla eğitimden iş hayatına, kültür sanattan spora hayatın her alanında gençlerin yanında olduklarını ifade etti. Hizmet anlayışlarının merkezinde gençlerin bulunduğuna işaret eden Başkan Yılmaz, “Gelecek nesillerimizi ihya edecek projeleri hayata geçiriyoruz. Yıldırım’da ilk 7-24 açık olan Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphane’miz ilçemizin büyük bir ihtiyacına cevap verdi. Açıldığı günden bu yana Yıldırım’ın eğitim ve kültür hayatına yeni bir soluk kazandırdı. 20 bini aşkın eseri bünyesinde barındıran Uyumayan Kütüphanemiz, 300 kişilik kütüphane alanı, özel okuma alanları, 100 kişilik seminer salonu, bilgisayar eğitim laboratuvarı, kafeterya, dinlenme alanları, özel ikramları ve merkezî bir mevkide olması ile yalnızca Yıldırımlı gençlere değil bütün Bursalı gençlere hizmet veriyor” dedi.

Yeni Naimler yetişecek

Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde gençlere 11 branşta 20 antrenörle 365 gün spor eğitimi verdiklerini dile getiren Başkan Yılmaz, “Başarı, azim ve çalışkanlığının gelecek kuşaklara ilham olması ümidiyle milli haltercimiz Naim Süleymanoğlu’nun adını Bursa’nın en büyük spor kompleksinde yaşatıyoruz. 2 bin 500 kişilik spor salonu, karate ve taekwondo salonu, boks ve kick boks ringleri, fitness salonları, olimpik yüzme havuzu, jimnastik salonları, güreş salonu, hamam ve sauna, bireysel oyun salonları, masa tenisi salonu, satranç salonu, halter salonu, özel eğitim salonu, kütüphanesi ve kateferyasıyla çocuklarımızı ve gençlerimizi sporla buluşturarak Yıldırım’da ‘yeni Naim’lerin yetişmesine öncülük ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gençlerin meslek ve iş sahibi olması için ilçeye kazandırılan Yıldırım Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi’nde ücretsiz teknik eğitim kursları verildiğini de sözlerine ekleyen Başkan Yılmaz, “İstihdama katkı sağlamak, toplumun dezavantajlı kesimlerini istihdama kazandırmak için gençlerimizin mesleki bilgi ve becerilerini artırmaya çalışıyoruz. Bursa için hem ulusal hem de uluslararası alanda rekabet edebilecek bir konumda yer alan başta otomotiv olmak üzere, tekstil ve makine sektöründe nitelikli eleman yetiştirmek için ‘Yıldırım Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi’mizde gençlerimize hem meslek öğretiyor hem de iş sahibi yapıyoruz” diye konuştu.

Ankara Millet Bahçesi’nde 105 belediyenin iştirakiyle düzenlenen ve 21 Kasıma kadar devam edecek Festival’de Yıldırım Belediyesi standı ziyaretçilere Yıldırım’ı tanıtacak.