DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Vahşi depolama alanında ‘Kır-Köy’ projesi geliştirildi

VAHŞİ DEPOLAMA ALANINDAN BELEDİYE ‘KIR-KÖY’ PROJESİ GELİŞTİRDİ

Vahşi depolama alanında ‘Kır-Köy’ projesi geliştirildi
07.10.2021
A+
A-

Köy’ projesi geliştirildi.

Projede son aşamaya gelindiğini aktaran belediye yönetimi, projenin geliştirilerek dezavantajlı guruplar ve şehir halkının faydalanabileceği bir ortam oluşturulduğunu açıkladı. Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, şehrin içerisinde yaşayan tüm insanların ve sosyal katmanların o şehrin kültürel ve tarihsel birikimi olduğu inancıyla yaptıkları ve yapacakları çalışmalarda Kırşehir’deki kırılgan guruplara yönelik projelerini de göreve gelmeden oluşturduklarını ifade etti. Ekicioğlu, açıklamasında; “Ahi Evran Mahallesi, Kent Park kenarı 250 ada 18 parselde bulunan alana Kırşehir’de bulunan engelli vatandaşlarımızın birlikte zaman geçireceği, toplantı ve sosyal faaliyetlerini gerçekleştirecekleri Engelsiz Yaşam Merkezi projemizi faaliyete geçirdik ve çalışmamız hızla ilerliyor. Engelsiz Yaşam Merkezi çevresinde tamamlanan peyzaj çalışmaları sonrasında uygun fitness ve farklı spor aletleri ile ilimiz, engelli yurttaşlarımızın spor ve diğer etkinliklerini yapabilecekleri bir alana kavuştu” dedi. Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Kırşehir Belediyesi tarafından sunulan ‘Kır-Köy Kampüsü’ projesi ile sosyal, ekonomik ve fiziksel engeller, sağlık problemleri ve coğrafi etmenler sebebiyle dezavantajlı durumda olan kadın, yaşlı ve engelli bireylerin toplumsal yaşamın her alanına katılımlarının ve uyumlarının arttırılması hedefleniyor.

60 yıldan beri Vahşi Depolama alanı olarak kullanılan 54 bin metrekarelik alanda başlatılan proje genişleterek, hem dezavantajlı grupların hem de vatandaşların yararlanabileceği bir proje haline getirildi. Proje kapsamında içerisinde; İdari bina şeklinde Köy Konağı, Amfi Tiyatro, Restaurant, Çay evi, Tandır, Sera, Çok Amaçlı Salon, Solucan ve Mantar Çadırı, Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvan Ağılları olacak.