DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Samsun, Bosnalı kardeşini ağırladı

KARDEŞ ŞEHİR UYGULAMALARI KAPSAMINDA SAMSUN’A GELEN BOSNA HERSEK BRÇKO BELEDİYE BAŞKANI ESED KADRİC VE BERABERİNDEKİ HEYETLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA DEMİR’İ ZİYARET ETTİ. ZİYARETTE BOSNA HERSEK’İN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ ADİS ALAGİÇ DE YER ALDI.

Samsun, Bosnalı kardeşini ağırladı
05.11.2021
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kardeş şehir uygulamaları kapsamında tecrübe paylaşımlarında bulunmak üzere kente gelen Bosna Hersek Brçko Belediye Başkanı Esed Kadric ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Kardeş şehir uygulamaları kapsamında Samsun’a gelen Bosna Hersek Brçko Belediye Başkanı Esed Kadric ve beraberindeki heyetle Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i ziyaret etti. Ziyarette Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç de yer aldı.

Başkan Kadric ve beraberindeki heyete önce Amisos Tepesi’ni gezdiren ardından da makamında ağırlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, belediyelerin uluslararası platformlarda etkin rol almasını desteklemek amacıyla kardeş şehir uygulamalarına büyük önem verdiklerini söyledi. Başkan Demir, “Karşılıklı fikir alışverişleri ve ziyaretler ile Samsun Büyükşehir Belediyemiz ile Brçko Belediyesi arasındaki kardeşlik ilişkisi inşallah daha da artacak. Gelecek her türlü işbirliğine ve projeye açığız. Bosna Hersek ile asırlara dayalı bir hukukumuz ve kardeşliğimiz var. İlişkilerimizin her alanda daha da artması için karşılıklı diyaloğa önem veriyoruz. Bosna Hersek ne kadar güçlü ve mutlu olursa, biz de kendimizi o kadar güçlü ve huzurlu hissederiz” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden Brçko Belediye Başkanı Esed Kadric de, “Samsun tarihi, kültürü ve turizm değerleriyle çok güzel bir şehir. Bu açıdan Samsun ile yaptığımız iş birliği ve ilişkileri önemli görüyorum. Bugün burada bizleri en güzel şekilde ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.