DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Kütahya Belediyesi’nin “Akıllı Kent Kütahya” projesine ödül

KÜTAHYA BELEDİYESİNİN “AKILLI KENT KÜTAHYA” PROJESİNE ÖDÜL

Kütahya Belediyesi’nin “Akıllı Kent Kütahya” projesine ödül
14.09.2021
A+
A-

Belediye Başkanı Alim Işık, ilkleri içinde barındıran “Akıllı Kent Kütahya” projesinin on binlerce vatandaşın oyları ile ödüle layık görülmesinin kendilerini ve Kütahya’yı gururlandırdığını ifade etti.

Akıllı Kent Uygulamaları kapsamında Türkiye’de ilk ve tek olmak üzere birçok uygulamayı günlük hayatın içine sokan Kütahya Belediyesi, Kent ve Başkan Dergisinin Malatya’da düzenlediği törende ödüle layık görüldü.

Türkiye’nin her noktasından vatandaşın oy kullandığı ödül programında, Kütahya Belediyesi “Akılı Kent Uygulamaları” kategorisinde ödül aldı.

Belediye Başkanı Alim Işık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, alınan ödülün Kütahya’yı onurlandırdığını ve gururlandırdığını belirtti.

Başkan Işık, “Kent ve Başkan Dergisinin Türkiye genelinde yaptığı çalışma sonucunda, il belediyeleri içerisinde ‘Akıllı Kent Uygulamaları’ kategorisinde şehrimize uygun görülen ödülü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar sonucunda aldık. Her iki müdür arkadaşıma ve birlikte çalıştıkları ekiplerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Özellikle bu ödülün belediyemize verilmesinde etkili olan projelerimiz ise şunlar, 2021 yılı içerisinde Türkiye’nin en modern ücret toplama sistemini şehrimizde uygulamaya geçirdik. Yine Türkiye’de ilk ve tek olan akıllı çöp konteyneri sistemini geliştirdik ve uygulamaya koyduk. Şimdi diğer belediyeler bu sistemden yararlanıyor. Akıllı durak uygulamasına geçtik. Akıllı bisiklet ve otopark çalışmalarımız devam ediyor. Akıllı kiosk yani, su dolum ve diğer etkinlikler için kullanabileceğimiz cihazları şehrimize kazandırdık. Bilgi terminallerini yerleştirdik. Yine Kütahya alt yapı izleme sistemini belediyemizde ilk kez uygulamaya koyduk. Bu ve buna bağlı diğer modüllerle, ilimiz Türkiye’de bu ödüle layık görülen bir il olmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun. Söz konusu ödül Malatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılan 12 Eylül tarihinde adıma görevlendirdiğimiz Ulaşım Hizmetleri Müdürümüz Burak Uludağ tarafından alındı” diye konuştu.