DOLAR
32,3698
EURO
35,0047
ALTIN
2.326,10
BIST
9.092,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Fatih Erbakan’dan asgari ücret yorumu: “Bu oranda bir artışı beklemiyorduk”

YENİDEN REFAH PARTİSİ GENEL BAŞKANI FATİH ERBAKAN, “BUGÜNE KADAR YAPTIKLARI MAAŞ ZAMLARININ GAYET ÜZERİNDE BİR MAAŞ ZAMMI YAPILMIŞ OLDU. BÖYLE BİR ANLAYIŞTAN BUGÜNE KADAR YAPTIKLARI DA DİKKATE ALINDIĞINDA BU ORANDA BİR ARTIŞI BEKLEMİYORDUK” DEDİ.

Fatih Erbakan’dan asgari ücret yorumu: “Bu oranda bir artışı beklemiyorduk”
24.12.2021
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, asgari ücret konusunda, “Bugüne kadar yaptıkları maaş zamlarının gayet üzerinde bir maaş zammı yapılmış oldu. Böyle bir anlayıştan bugüne kadar yaptıkları da dikkate alındığında bu oranda bir artışı beklemiyorduk” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, parti genel merkezinde basın açılamasında bulunarak, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğini söyleyen Erbakan, bu süreçten kurtulmak için üretimin ve ihracatın arttırılması gerektiğini, bunun yapılması için ise devletin üreticiye destek olmasının elzem olduğunu belirtti. Önerilerini sıralayan Erbakan, “Hem merkezi hem mahalli yönetimler için mutlaka denk bütçe zorunluluğunun getirilmesi lazım. Hiçbir kurum, hiçbir belediye, merkezi hükümette Cumhurbaşkanlığı da dahil olmak üzere ayağını yorganına göre uzatmaktan vazgeçmemeli. Mutlaka ne kadar geliri varsa giderini de o kadar ayarlamaları lazım. Bir kuruş bile bütçe açığının olmaması lazım. Dış borçla kaynak ihtiyacını karşılamak yerine mutlaka milli kaynak paketleriyle, kendi imkanlarımızla, Allah’ın verdiği zenginliklerin ve nimetlerin finansal kaynağa dönüştürülmesiyle kaynak üretilmesi, bütün harcamaları dış borçla finanse etmek yerine bu üretilen kaynaklarla karşılanması lazım. Üretim ve ihracatın arttırılması için gereken iklimin oluşturulması lazım. Özel sektörün eğer yatırım, üretim, ihracat yapacak durumu yoksa o zaman devletin elini taşın altına koyup öncülük etmesi lazım. Gerekirse özel sektörle kamunun ortak bir şekilde bu adımları atması lazım” diye konuştu.

“Bu oranda bir artışı beklemiyorduk”

Asgari ücret konusunda da değerlendirmede bulunan Erbakan, “Açıkça ifade etmek isterim ki hükümet bizi şaşırttı. Çünkü bugüne kadar yaptıkları uygulamalar, bugüne kadar yaptıkları maaş zamlarının gayet üzerinde bir maaş zammı yapılmış oldu. Böyle bir anlayıştan bugüne kadar yaptıkları da dikkate alındığında bu oranda bir artışı beklemiyorduk” ifadelerini kullandı.