DOLAR
32,3740
EURO
34,9623
ALTIN
2.325,52
BIST
9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Efeler Belediyesi, birlikten çıkış için düğmeye bastı

EFELER BELEDİYE BAŞKANI MEHMET FATİH ATAY’IN BAŞKANLIĞINDA ŞUBAT AYININ İLK MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLİRKEN, OY ÇOKLUĞU İLE ALINAN KARARLA EFELER BELEDİYESİ, JEOTERMAL KAYNAKLI BELEDİYELER BİRLİĞİ ÜYELİĞİNDEN ÇIKMAK İÇİN DÜĞMEYE BASTI.

Efeler Belediyesi, birlikten çıkış için düğmeye bastı
01.02.2022
A+
A-

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın başkanlığında Şubat ayının ilk meclis toplantısı gerçekleştirilirken, oy çokluğu ile alınan kararla Efeler Belediyesi, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği üyeliğinden çıkmak için düğmeye bastı.

Efeler Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısının birinci oturumu Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda 20 gündem maddesi görüşülürken, bazı maddeler ilgili komisyonlara sevk edildi. Gündem en dikkat çeken maddesi ise Efeler Belediyesi’nin Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği üyeliğinden ve Aydın İli Afet Hizmet Birliği üyeliğinden çıkması oldu.

Zabıt özetinin okunmasının ardından Efeler Belediyesi’nin üyesi olduğu Aydın İli Afet Hizmet Birliği üyeliğinden çıkılması hususu görüşüldü. Gündem maddesi oybirliği ile kabul edilirken, meclis üyeleri tarafından sebebi soruldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay; “2014 yılında kurulmuş bir birlik bu. Bizim kendi birliğimiz var EFAK olarak, arama kurtarma birliğimiz var. Buraya da çok yüksek miktarda aidat kesiliyor. Bu üyelikten çıkınca hem o aidattan kurtulmuş olacağız hem de onun yerine burada kendi yatırımlarımıza devam etmiş olacağız” dedi.

Efeler Belediyesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının, en verimli ve çevreye duyarlı şekilde belediyelerin katkısı ile kullanılması amacıyla kurulan ve içerisinde Aydın Büyükşehir Belediyesi, Buharkent Belediyesi, Efeler Belediyesi, Germencik Belediyesi, İncirliova Belediyesi, Koçarlı Belediyesi, Köşk Belediyesi, Kuşadası Belediyesi, Kuyucak Belediyesi, Nazilli Belediyesi ve Sultanhisar Belediyesi’nin de yer aldığı Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nden çıkmak için düğmeye bastı. Eski adı Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği olan Enerji Kentleri Birliği üyeliğinden çıkılması gündemi de oy çokluğu ile kabul edilirken Başkan Atay, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Bu birliğe bizden önce 2014 yılında girilmiş. Ben jeotermallere karşı olduğumu seçimden önce anlatmıştım. Bunun da jeotermalden elektrik üretimi ile ilgili bir birlik olduğu için buradan şu anda çıkmayı uygun görüyorum” ifadelerine yer verdi.

Diğer gündem maddelerinin de görüşülmesinin ardından Başkan Atay, 3 Şubat 2022 saat 10.00’da tekrar toplanmak üzere oturumu kapattı.