DOLAR
32,6924
EURO
34,8957
ALTIN
2.508,72
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
22°C
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun’dan Bilecik Belediyesinde yaşanan rüşvete ilişkin açıklama

CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) YEREL YÖNETİMLERDEN SORUMLU GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN, BİLECİK BELEDİYESİNDE YAŞANAN RÜŞVET OLAYINI DEĞERLENDİREREK, “TÜRKİYE’DE AMACIMIZ DEMOKRASİYİ, ADALETİ VE ÖZGÜRLÜĞÜ GETİRMEK. HİÇ BİR ZAMAN KUL HAKKININ YENMEMESİNİ SAĞLAMAK. ŞUAN YARGI SÜRECİ DEVAM EDİYOR. BİZ DE YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ. ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE YARGI KARARINI VERECEK” DEDİ.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun’dan Bilecik Belediyesinde yaşanan rüşvete ilişkin açıklama
03.02.2022
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bilecik Belediyesinde yaşanan rüşvet olayını değerlendirerek, “Türkiye’de amacımız demokrasiyi, adaleti ve özgürlüğü getirmek. Hiç bir zaman kul hakkının yenmemesini sağlamak. Şuan yargı süreci devam ediyor. Biz de yakından takip edeceğiz. Önümüzdeki dönemde yargı kararını verecek” dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Antalya Milletvekili Cavit Arı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut bir takım ziyaretler için Bilecik’e geldi. Heyet ilk olarak Bozüyük ilçesinde parti mensupları ve belediye başkanıyla bir araya geldi. Ardından Bilecik Belediyesini ziyaret eden CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve beraberindekiler ardından il, ilçe ve belediye meclis üyeleriyle bir araya geldi.

“Önümüzdeki dönemde yargı kararını verecek”

Burada bir açıklama yapan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun, “Yerel yönetimler olarak yaklaşık 16 ilde 50’inin üzerinde ilçemizi ziyaret ettik. Belediyelerimizle ilgili sorunları yerinde tespit ediyoruz. Çözüm önerilerimizi aktarıyoruz. Onların yaptığı hizmetleri değerlendiriyoruz. Bu anlamda bir çok belediyemizi ziyaret ediyoruz. Bilecik Belediyesinde üzücü bir olay yaşandı. Bu anlamda biz ziyaretimizi Bilecik’e çevirdik. Bugün ilk olarak Bozüyük Belediyemizi sonrasında Bilecik Belediyemizi ziyaret ettik. İl ilçe yönetim kurulu ve belediye meclis üyeleriyle bir araya geldik. Oturduk süreci konuştuk, tartıştık. Onların görüşlerini aldık. Tüm görüşleri arkadaşlarımızla birlikte raporladık. Bu raporu genel merkeze taşıyarak, orada değerlendireceğiz. Daha sonrasında bu sonucu açıklayacağız. Tabi yaşanan süreç üzücü. Ama biz hak, hukuk, adalet diye yola çıktık. Adaletten hiç bir zaman sapmayacağız. Türkiye’de amacımız demokrasiyi, adaleti ve özgürlüğü getirmek. Hiç bir zaman kul hakkının yenmemesini sağlamak. Şuan yargı süreci devam ediyor. Bizde yakından takip edeceğiz. Önümüzdeki dönemde yargı kararını verecek” dedi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in danışmanı ve belediye iştiraklerinden Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı, bir AVM inşaatının iskanı için 200 bin dolar rüşvet alırken polis tarafından suçüstü yakalanmıştı. Selçuk Erdağı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti.