DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
22°C
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’tan, Mudanya Belediye Başkanına tepki

ALİ NUR AKTAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’tan, Mudanya Belediye Başkanına tepki
28.12.2021
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, katı atık bedeli konusundaki tartışmalar dolayısıyla Mudanya Belediyesi’ne tepki gösterdi.

Mudanya Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinin katı atık bedellerinin su faturalarından tahsil edilme yetkisini ilçe belediyelerine devretme kararını mahkemeye taşımıştı. Mudanya Belediyesi davayı kazanırken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, twitter hesabından bir açıklama yaptı. Başkan Aktaş, yaptığı açıklamada tepkisini şöyle dile getirdi:

“Çok sayıda büyükşehir belediyesinde olduğu gibi CHP’li belediyeler tarafından yönetilen İstanbul ve Ankara’da uygulanmayan katı atık bedelini su faturası üzerinden tahsil etmek için, yani vatandaşın cebinden bugüne kadar alınmayan parasını almak için mahkeme koridorlarında mesai harcayan CHP’li Mudanya Belediyesi daha açık konuşsun. Hukuk zaferinin kazananı vatandaş mı? Kaybedeni kim? Diğer şehirlerde alınmayan bu bedelin vatandaşlarımdan da alınmaması adına ne gerekirse yapacağız” dedi.

Öte yandan İyi Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu da Hayri Türkyılmaz’ın bu kararı zafer olarak açıklamasına tepki gösterdi