DOLAR
32,5020
EURO
34,5924
ALTIN
2.500,14
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
26°C
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
17°C

Başkent’te bilgisayar eğitimine muhtarlardan yoğun ilgi

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN (ABB) BAŞKENTLİ MUHTARLARIN VATANDAŞLARA DAHA HIZLI VE KALİTELİ HİZMET VEREBİLMESİ İÇİN BAŞLATTIĞI ÜCRETSİZ BİLGİSAYAR EĞİTİMİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR.

Başkent’te bilgisayar eğitimine muhtarlardan yoğun ilgi
30.01.2022
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin muhtarların vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmesi için başlattığı ücretsiz bilgisayar eğitimi yoğun ilgi görüyor.

Teknolojik yenilikleri yakından takip eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, 7’den 70’e her yaş ve meslek grubunun çağa ayak uydurması amacıyla teknoloji eğitimlerine öncelik veriyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’nin muhtarların vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmesi, daha etkin iletişim kurabilmesi ve teknolojiye ayak uydurabilmesi için başlattığı ücretsiz bilgisayar eğitimi yoğun ilgi görüyor. Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı iş birliğiyle ilk etapta Polatlı, Çubuk ve Akyurt’ta başlatılan 2 aylık bilgisayar eğitimine gelen yoğun talep üzerine Sincan Yenikent bölge muhtarları için de kurs başlatıldı. Haftada 2 gün düzenlenecek bilgisayar kurslarında muhtarlara bilgisayarın temel kullanımından sosyal medya kullanımına, Muhtar Ankara’dan Başkent Mobil uygulamasına kadar birçok teknolojik uygulama pratik ve teorik olarak anlatılıyor.

Yenikent Ortapınar Gençlik Merkezi’nde düzenlenen kurs ile mahalle muhtarlarının daha donanımlı olmalarını sağlamak istediklerini belirten Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Önder Yanmaz, düzenledikleri eğitimle ilgili şu bilgileri verdi:

“İlk olarak Polatlı ilçemizde pilot uygulamasını başlattığımız bilgisayar kursumuz Çubuk ve Akyurt’tan sonra şimdi de Sincan Yenikent’te devam ediyoruz. Muhtarlarımızdan gelen talepler doğrultusunda bu eğitimleri ücretsiz olarak karşılıyoruz. Bilgisayar öğretmenlerimiz eşliğinde verdiğimiz eğitimlerimiz ile ilgili muhtarlarımızdan olumlu dönüşler alıyoruz. Muhtarlarımızın daha donanımlı olarak vatandaşa hizmet vermelerini istiyoruz. Özellikle sosyal medya kullanımı, Muhtar Ankara, EGO CEP’te uygulamalarını da öğretmenlerimizin anlatmasını istedik. Hem sosyal medya kullanımı hem belediyemizin uygulamalarını da kullanmaya başladıkları için biz de mutluyuz. Konuyla alakalı imkânlarımız doğrultusunda da Aile Yaşam Merkezi ve Gençlik Merkezlerimizin olduğu ilçelerde talepler olması hâlinde biz de kendileriyle işbirliği yaparak bu dersleri vermeye devam edeceğiz.”