DOLAR
32,5691
EURO
34,7564
ALTIN
2.492,34
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
21°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Başkan Ayhan: “Kent Meydanını Sinop halkının hizmetine hep beraber sunacağız”

SİNOP BELEDİYE BAŞKANI BARIŞ AYHAN DEVAM EDEN MEYDAN PROJESİ İLE İLGİLİ KAMUOYUNDA YANLIŞ BİLİNENLERE AÇIKLIK GETİRDİ.

Başkan Ayhan: “Kent Meydanını Sinop halkının hizmetine hep beraber sunacağız”
13.10.2021
A+
A-

SİNOP (İHA) – Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, devam eden Kent Meydanı Projesi ile ilgili kamuoyunda yanlış bilinenlere açıklık getirdi.

Kamuoyunda bilinen yanlışlardan birinin belediye ait parsellerin TOKİ’ye devredildiği yönünde olduğunu belirten Başkan Ayhan devrin geçici bir süreliğine olduğunu proje tamamlandığında geri verileceğini belirtti. Eski dispanser binasında yapılan iş yeri inşaatlarının şehrin imar planlarında yürütmeyi durdurma kararı varken nasıl yapıldığına ilişkin soruya da cevap veren Başkan Ayhan, inşaat alanının bu imar planlarında değil Koruma amaçlı imar planı sınırları içinde olduğunu belirtti. Şehrin koruma amaçlı imar planının da olmadığı ve şu anda yapım aşamasında olduğunu belirten Başkan Ayhan, inşaat ruhsatı verilebilmesi için mevzuatlar doğrultusunda 2 kurumla yazışmalar yaptıklarını belirtti. Ayhan, Samsun Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu ve Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile yapılan yazışmalarda inşaat ruhsatı verilmesinde bir sakınca olmadığı yönünde yazılar geldiğini yasal bir mani olmadığını açıkladı. Bu yazışmalar devam ederken müteahhit firmanın inşaata başladığını belirten Başkan Ayhan mühürleme de dahil gerekli işlemleri yaptıklarını belirtti. Bu 2 kurumun gelen yazıları sonrası ise müteahhit firmanın belediyeye ruhsat başvurusunda bulunduğunu söyledi. Şu anda ruhsatı vermeye mani bir durum olmadığını belirten Başkan Ayhan, firmanın burada çalışacak arkadaşlarla ilgili birkaç evrakının eksik olmasından ötürü ruhsat verilmediğini ancak tamamlanmasının ardından ruhsat verileceğini ifade etti.

Projenin yapılmasını desteklediğini belirten Başkan Ayhan, “Çünkü Sinoplu yıllardan beri biliyorum ki tarihi kale surlarının önünün açılmasını, burada bir kent meydanı yapılmasını istiyor. Özellikle otel Meliha Kasım arazisinde otel yıkıldıktan sonra, buraya bir daha bina yapılmaması burayı bütün Sinopluların kullanabileceği şekilde bir yeşil alan olmasını bütün Sinopluların destekleyeceğini biliyorum. Projenin sırf kamulaştırma maliyeti 30 milyon TL’nin üzerinde. Tabii, bir de projenin uygulanması ile ilgili bir maliyet var. Biz Sinop Belediyesi olarak bu maliyetleri tek başımıza yüklenip böyle bir projeyi hayata geçirebilecek bir bütçeye sahip değiliz. Bu anlamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı böyle bir projeye girdiğinde bizde destekledik. Belediyemize ait parselleri tahsis ettik. Onları hayata geçirecekler sonra bunu belediyemize devredecekler. Biz de bu Kent Meydanını Sinop halkının hizmetine hep beraber sunacağız” dedi.