DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Yağmurlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

Başkan Altay ve Başkan Pekyatırmacı Ardıçlı TOKİ’de incelemelerde bulundu

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI UĞUR İBRAHİM ALTAY, SELÇUKLU BELEDİYE BAŞKANI AHMET PEKYATIRMACI İLE BİRLİKTE TOKİ TARAFINDAN KONYA’YA KAZANDIRILACAK ARDIÇLI BÖLGESİNDEKİ SOSYAL KONUT İNŞAATLARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU.

Başkan Altay ve Başkan Pekyatırmacı Ardıçlı TOKİ’de incelemelerde bulundu
28.11.2021
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile birlikte TOKİ tarafından Konya’ya kazandırılacak Ardıçlı bölgesindeki sosyal konut inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, TOKİ tarafından Ardıçlı bölgesinde yapımı sürdürülen konutlarda incelemelerde bulundu. Konya’nın bütün ilçelerinde TOKİ tarafından sosyal konutla ilgili çalışmalar yürütüldüğünü belirten Başkan Altay, “Ardıçlı’da 4 bin konutluk bir proje yapılıyor. Burada adeta yeni bir mahalle inşa edildi. 20 bine yakın hemşehrilerimizin yaşayacağı alanda ilk etap teslimleri başladı. İnşallah diğer etaplar da 2022 yılı ortalarında tamamlanmış olacak. Burada alt gelir grubundan insanlarımız, Organize Sanayi Bölgesi çalışanları, şehit ve gazi ailelerinin bulunduğu bir yaşam alanı oluşturuldu. Konya’daki kira fiyatlarına ve gayrimenkul fiyatlarına etki edecek bir proje hayata geçiriliyor” dedi.

“Yüzme havuzu, spor salonu ve bilgehane yapacağız”

Proje kapsamında camilerin ve alt yapı alanlarının yine TOKİ Başkanlığı tarafından gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Altay, “Biz de Büyükşehir olarak Selçuklu Belediyemizle birlikte buradaki sosyal alanlarla ilgili bir çalışma yürütüyoruz. İçerisinde yüzme havuzu, spor salonu ve Bilgehane’nin olacağı bir kompleks yapacağız. Pazar alanlarının yapılması ve diğer işleri de Selçuklu Belediyemiz yürütecek. Burada yaşayacak insanlarımıza Konya standartlarında bir yaşam alanı oluşturmak için çaba sarf ediyoruz. Ayrıca ulaşımla ilgili çalışmalara da başladık. Şu anda 61 numaralı hattımız seferlerine başladı. Hayat burada devam ettikçe biz de sefer sayılarını artırarak buradaki vatandaşlarımız için herhangi bir mağduriyet oluşmadan yaşamlarını devam etmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.

“Mimarisi, işçiliği, malzeme kalitesiyle birinci sınıf”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde özellikle alt gelir grubunda bulunan insanların uygun fiyatlarla en güzel yerlerde ev sahibi olması için TOKİ Başkanlığı’nın tüm Türkiye’de bir çalışma yürüttüğüne değinen Başkan Altay, “Ardıçlı konutları bu manada güzel bir örnek. Panoramik olarak çok güzel bir Konya manzarası var. Ayrıca yatay mimarinin en güzel eserlerinden birisi ortaya çıktı. Mimarisi, işçiliği, malzeme kalitesiyle birinci sınıf inşaatlar tamamlandı. Konya’nın her projesinde olduğu gibi Ardıçlı Sosyal Konutların hayata geçmesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a, TOKİ Başkanımız Ömer Bulut’a şehrimiz adına teşekkür ediyorum. Burada yaşayacak vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Kalan eksikleri de hızlıca tamamlayarak burada yeni örnek bir mahalleyi hayata geçirmiş olacağız. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

“Konutların yapımı çok hızlı bir şekilde tamamlanıyor”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise Ardıçlı Sosyal Konutları’nda ilk etap çalışmaların tamamlandığını, vatandaşların artık yerleşmeye başladığını belirterek, “Çok hızlı bir şekilde konutların yapımı tamamlanıyor. İki yıldan daha az bir sürede inşallah bütün konutların inşaatları bitmiş olacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Selçuklu bölgemizde çok büyük bir sosyal konut hamlesini başlattı. Hem sosyal konut anlamında büyük bir açığı tamamlamış oluyoruz hem de sanayi çalışanları ve şehit yakınları ile gazilerimiz için önemli bir sosyal konut hamlesini gerçekleştirmiş oluyoruz. Bizim de belediye olarak konutların tamamlanmasıyla birlikte; Sıfır Atık, peyzaj, sosyal tesis, sağlık tesisi, okul yapımı gibi çalışmalarımız devam ediyor. Konya’mıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.