DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
ALTIN
2.308,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
22°C
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Açık
24°C

AK Parti Konya İl Başkanlığı 75. İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi

AK PARTİ KONYA İL BAŞKANLIĞININ 75. İL DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

AK Parti Konya İl Başkanlığı 75. İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi
26.12.2021
A+
A-

AK Parti Konya İl Başkanlığının 75. İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi.

Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, 20 yıl içerisinde pek çok engellerin aşıldığına vurgu yaparak, “20 yıl önce aziz milletimizle çıktığımız bu yolculukta önümüze pek çok engeller çıktı. Hamdolsun milletimizin cesaretiyle hepsi bir bir aşılarak bu günlere gelindi. Sandıklarda görev yapan kardeşlerimizden genel başkanımıza kadar milletimizin desteğiyle güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla yürümemize rabbimiz müsaade etti. Bugün geldiğimiz noktada pandemi ve küresel iklim değişikliğiyle birlikte kuraklığın dünyada dengeleri bozduğu ve gıda fiyatlarında aşırı yükselişin yaşandığı bir dönemi Türkiye olarak biz de hissediyoruz. Bir taraftan da Türkiye yeni bir ekonomik modele geçme kararı aldı. Üreterek büyümeyle, yatırımlarla ve istihdamla Türkiye’yi güçlü kılmak adına yeni bir uygulama hayata geçti. Geçtiğimiz pazartesi gününden itibaren Türkiye’nin ekonomideki ayaklarının ne kadar güçlü bastığını, bununla ilgili atılan adımların ne denli doğru olduğunu görüyoruz. 2021 yılının son günlerine yaklaştık. Güçlü bir Konya Türkiye’nin gücüne güç katar. Bugüne kadar olduğu gibi 2023 seçimlerine de var gücümüzle hazırlanacağız. Bize düşen sahada var olmak. Birlikte olmanın bereketini bugüne kadar yaşadık. Bundan sonra da aynı güçle yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Darda kalanın yanındayız”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın Ağustos 2022’de Konya’da düzenleneceğini hatırlattı. Başkan Altay, 55 ülkeden 3 binden fazla sporcu, antrenör ve basın mensuplarının Konya’ya geleceğini kaydetti. Büyükşehir Yasası ile birlikte tüm Konya’ya hizmet vermeye başladıklarını vurgulayan Başkan Altay, “O günden itibaren kendimize belirlediğimiz 3 hedef doğrultusunda yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Birincisi altyapı sorunlarının tamamlanması. İkincisi kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın gelirinin artırılması. 3’üncüsü de Konya’da bulunan sosyal hayatın ilçelerimizde de gelişmesi için çabalar gösteriyoruz. 2014 yılından itibaren İlbank’tan belediyemize gelen rakam yaklaşık 1 milyar 600 milyon lira. Büyükşehir Belediyemizin harcadığı para ise yaklaşık 4 milyar lirayı buldu. Bunları yaparken bir yandan da pandemiyle ilgili süreçler devam ediyor. Sosyal yardım konusunda geçen yıl çok ciddi bir harcama gerçekleştirdik. Ama biz verdikçe bereketlendiğine inanıyoruz. Kim darda kalmışsa onun yanında olacağız” diye konuştu.

Programda AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek ve Selman Özboyacı ile AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da birer selamlama konuşması yaptı, toplantının hayırlı olmasını diledi.