DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Bağlar’da 9 ayda 915 nikah işlemi

DİYARBAKIR’IN BAĞLAR İLÇE BELEDİYESİ, PANDEMİ SÜRECİNDE ÇİFTLERİN EVLİLİK İŞLEMLERİNDE ZORLUK YAŞAMAMASI İÇİN KOLAYLIKLAR SAĞLAYINCA BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE İLGİ PATLAMASI YAŞANDI.

Bağlar’da 9 ayda 915 nikah işlemi
11.10.2021
A+
A-

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi, pandemi sürecinde çiftlerin evlilik işlemlerinde zorluk yaşamaması için kolaylıklar sağlayınca bir önceki yıla göre ilgi patlaması yaşandı. Bir önceki yılda bin 500 çift evlenirken, bu yılın ilk 9 ayında bu rakam 900’u geçti.

Pandemi sürecinde işlem ücretlerinden, bürokratik engeller azaltılarak işlemlerin hızlandırılması ve sağlanan fiziki koşullara kadar bir çok alanda kolaylıklar sağlayan Bağlar Belediyesi, evlenmek isteyen çiftlerin önünü açıyor. 2021 yılının Ocak ve Eylül ayları arasındaki 9 aylık süreçte belediyeye başvurarak evlenen çiftlerin sayısı 915’i buldu. Bu sayının Ekim ayı sonunda bini ve yıl sonunda da bin 500’ü geçmesi beklenirken, 15 Aralık tarihine kadar olan tüm süreçte randevuların dolduğu bilgisi verildi.

“Başkan Beyoğlu vatandaşa kolaylık sağlamamızı istiyor “

Bağlar Belediyesi Evlendirme Müdürü Handan Eker Taşkent, Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla nikah işlemlerinde her türlü kolaylığı sağladıklarını söyledi. Hemen her gün büyük yoğunluk yaşandığını belirten Taşkent, “Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu, yaptığımız her iş ve işlemde vatandaşlarımıza kolaylık sağlamamızı istiyor. Bu konuda bizlere kesin talimatı var. Biz de bu anlayışla başvuran çiftlere yardımcı oluyoruz. Yoğun ilgi olmasının en önemli nedeni pratik bir yaklaşım ortaya koymamızdır. Şu an için 15 Aralık tarihine kadar olan tüm randevularımız dolmuş durumda” diye konuştu.

Nikah işlemleri için başvuranlar arasında nüfus kütükleri Diyarbakır’da olup yurt dışında yaşayan vatandaşlar da yer alıyor. Nikah işlemlerini kısa zamanda tamamlayan vatandaşlar, Bağlar Belediyesi‘nin sağladığı kolaylıklardan dolayı zaman kaybı yaşamadıklarına dikkat çekerek Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na teşekkür etti.