DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Yağmurlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

Şırnak’ta Kültür Şöleni ve Ses Yarışması’nın yarı finali yapıldı

ŞIRNAK’TA GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI HİMAYESİNDE, VALİLİK, GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ, BELEDİYE VE ÜNİVERSİTENİN DESTEKLERİYLE DÜZENLENEN KÜLTÜR ŞÖLENİ VE SES YARIŞMASI’NIN YARI FİNALİ YAPILDI.

Şırnak’ta Kültür Şöleni ve Ses Yarışması’nın yarı finali yapıldı
13.10.2021
A+
A-

Şırnak’ta Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde, Valilik, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, belediye ve üniversitenin destekleriyle düzenlenen Kültür Şöleni ve Ses Yarışması’nın yarı finali yapıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şehir Stadyumu’nda 10 gün önce başlayan ve 244 ses yarışmacısının katıldığı yarışmada son 16’ya kalan yarışmacılar çeyrek finaldeki son 8’e girmek için kıyasıya mücadele etti. Jüri üyeliğini Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, sanatçı Oğuz Aksaç, Şırnak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Günay Tuzkaya ve Doç. Dr Arif Möhsünoğlu yaptı.

Programda konuşan Vali Pehlivan, ses yarışmasının kentte olumlu karşılandığını, gençlerin yarışmaya büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Katılan yarışmacıların iyi performans sergilediğini ifade eden Pehlivan, şunları kaydetti:

“Gençlerimizin ses yarışmasına ilgisi bizi gerçekten sevindirdi. Türkiye’nin en genç iki ilinden biri olan Şırnak’ta çok yerinde bir kültür şöleni oldu. Yarın da bunun futbol turnuvası ayağı var, onun startını vereceğiz. Yarışmaya katılan bütün gençlerimizi kutluyorum. Bu ve benzeri faaliyetlerin ilimize yakıştığını ve artarak devam etmesini temenni ediyorum.”

Şırnak Belediye Başkanı Yarka da son 2 yılda kentte faaliyet olarak birçok ilklerin yaşandığını belirtti. Kentin güzel etkinliklerin merkezi olduğunu belirten Yarka, “Kentte böyle güzel seslerin olması sevindirici. Bundan sonra daha güzel etkinlikler yapmak için hep beraber el ele vereceğiz” dedi.

Ses yarışmasına katılan Melike Cesur ise 244 kişi arasından son 16’ya kaldığı için çok mutlu olduğunu, amacının finale kalmak olduğunu belirtti. Ses yarışmasının ardından sanatçı Oğuz Aksaç sahne aldı. Konser alanı hıncahınç dolarken Aksaç, şarkılarıyla sevenlerini coşturdu.