DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Pursaklar Belediyesi Tiyatrosu ilk sahnesini “İstiklal” isimli oyun ile açtı

PURSAKLAR BELEDİYESİ TARAFINDAN, DEVLET TİYATROLARI PURSAKLAR SAHNESİNDE DÜZENLENEN MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ’NDE “İSTİKLAL” OYUNU SAHNE ALDI.

Pursaklar Belediyesi Tiyatrosu ilk sahnesini “İstiklal” isimli oyun ile açtı
28.12.2021
A+
A-

Pursaklar Belediyesi tarafından, Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesi’nde düzenlenen Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde “İstiklal” oyunu sahne aldı.

Pursaklar Belediyesi tarafından İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası, düzenlenen tiyatro programı ile gerçekleştirildi.

Mehmet Akif Ersoy’un anısına Pursaklar Belediyesi Tiyatro Atölyesi’nde eğitim alan 65 kişilik ekip tarafından hazırlanan “İstiklal” oyunu, Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesi’nde izleyicisi ile buluştu. Anma programına Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

“Türk milletine örnek olan milli şairimizin hayatını ve düşüncelerini canlı tutmak, özellikle genç nesillere tanıtmak bizim yegâne görevimizdir”

Tiyatro gösterisi öncesi günün anlam ve önemine binaen kısa bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, “Türk milletine örnek olan milli şairimizin hayatını ve düşüncelerini canlı tutmak, özellikle genç nesillere tanıtmak bizim yegâne görevimizdir. Bu kapsamda Mehmet Akif ve İstiklal Marşı 100’üncü yıl anısına Pursaklar Belediyesi Tiyatro Atölyemizde eğitim alan 65 kişilik dev kadromuzun hazırlamış olduğu ’İstiklal’ oyununu gençlerimizin beğenisine sunuyoruz. Pursaklar’ın gençlerine hep inandık, hep güvendik. Fikri hür, öğrendiği bilgi ve becerilerle karakterini ortaya koyan, sorumluluk sahibi, vatanına, milletine ve devletine faydalı bireyler olmanızı temenni ediyorum” dedi.

Başkan Ertuğrul Çetin’in konuşmalarının ardından Pursaklar Belediyesi Tiyatro Atölyesi’nde eğitim alan 65 kişilik ekip, “İstiklal” oyunu ile sahneye koyduğu performanslarıyla göz doldurdu ve büyük alkış aldı.