DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Çok Bulutlu
19°C
Perşembe Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Pendik Belediyesi’nin sanal hat ve müze gezisi Tam Bana Göre Festivali’nde

İSTANBUL PENDİK BELEDİYESİ, AK PARTİ YEREL YÖNETİMLER BAŞKANLIĞI’NCA ANKARA’DA DÜZENLENEN TAM BANA GÖRE FESTİVALİ’NDE AÇTIĞI STANTTA BELEDİYENİN BİLİM MERKEZİNDE YAPILAN ÇALIŞMALARI SERGİLİYOR.

Pendik Belediyesi’nin sanal hat ve müze gezisi Tam Bana Göre Festivali’nde
18.11.2021
A+
A-

İstanbul Pendik Belediyesi, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nca Ankara’da düzenlenen Tam Bana Göre Festivali’nde açtığı stantta belediyenin bilim merkezinde yapılan çalışmaları sergiliyor. Ziyaretçiler, stantta VR gözlüklerle üç boyutlu şekilde sanal gerçeklikle hat sanatı yapabiliyor ve müzeleri gezebiliyorlar.

Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen Tam Bana Göre Festivali’nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla

gerçekleştirildi. Gençlere yönelik birçok bilim, kültür ve sanat etkinliğine sahne olan festivalde Pendik Belediyesi de açtığı stantla ziyaretçilerini ağırlıyor. Belediyenin bilim merkezinde öğrencilerin ve vatandaşların yaptığı çalışmaların sergilendiği stantta 3D yazıcı, iskelet, el jeneratörü, jacob merdiveni, ışık tüneli, Van De Graaf jeneratörü gibi projelere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Pendik Belediyesi Bilim Merkezi rehber öğretmeni Belgin Tokdemir, “Biz zaten Pendik’te üç tane bilim merkezi olarak hizmet veriyoruz. Bugün de buraya bilim merkezlerimizde bulunan, en fazla dikkat çeken, en fazla ilgi gören materyalleri getirdik. Bu materyallerden birisi Van De Graaf jeneratörü. Bu jeneratörle ziyaretçilere çok farklı bir deneyim yaşatıyoruz. Aynı zamanda Kültür Müdürlüğümüzün getirdiği VR gözlüklerle üç boyutlu şekilde sanal gerçeklikle hat sanatı yapabiliyorlar, müzeleri gezebiliyorlar” dedi.

Tam Bana Göre Festivali 21 Kasım’a kadar devam edecek.