DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
18°C
Ankara
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Yağmurlu
20°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Ordu’da ‘Bir zamanlar Selçuklu’

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI HİMAYELERİNDE TELİF HAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KATKISI VE MÜZELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİNDE DÜZENLENEN ‘CİHAD-ÜL EKBER DANİŞMENDLİLER VE BİR ZAMANLAR SELÇUKLU’ İSİMLİ SERGİ ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SANAT GALERİSİNDE AÇILDI.

Ordu’da ‘Bir zamanlar Selçuklu’
06.10.2021
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde Telif Hakları Genel Müdürlüğü katkısı ve Müzeler Genel Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen ‘Cihad-ül Ekber Danişmendliler ve Bir Zamanlar Selçuklu’ isimli sergi Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde açıldı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Böylesine tarihi öneme sahip serginin Ordu’da açılmasından büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

‘Cihad-ül Ekber Danişmendliler ve Bir Zamanlar Selçuklu’ projesi kapsamında, Selçuklu ile Danişmendliler dönemine ait şapkalar, kitre heykeller ve dönemi anlatan yağlı boya tabloların yer aldığı sergi, Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde açıldı. Serginin açılışına, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Başkan Vekili Celal Tezcan, ilçe belediye başkanları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

9 Ekim’e kadar açık kalacak

Geleneksel Kültür ve Sanat Atölyeleri Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Işın Fırat, Anadolu Selçuklu ve Danışmendliler döneminde yaşamış sultanlar ve önemli karakterlerin heykelleri, replika kostümleri ve yağlı boya tabloları ile Konya Olgunlaşma Enstitüsü’nün hazırladığı kostümler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Başkan Fırat ayrıca, ‘Bir Zamanlar Selçuklu’ sergisinin Ordu’da açmalarından dolayı büyük mutluluk yaşadığını söyledi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde yaklaşık 100 eserin sergilendiği sergi, 9 Ekim Cumartesi günü saat 17.00’a kadar açık kalacak.

Kültür etkinlikleri devam edecek

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, serginin Ordu’da açılmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, böylesine tarihi öneme sahip bir serginin Ordu’da açılmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Güler, “Bugün burada Selçukluların, Danişmendliler’in hem ihtişamına hem zarafetine hem de tarihi boyutları ile bizlere yansıttığı muhteşem eserleri görme imkânı elde edeceğiz. Bu sergi ilimiz için çok büyük bir fırsattır. Böyle bir fırsatı bizlere verdiği için Kültür ve Turizm Bakanlığımıza da çok büyük bir teşekkür ediyorum. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak böylesi güzel eserlerin sergisini ilimize getirmeye devam edeceğiz. Bu sergi aynı zamanda tarihi buluşmayı, zevki, ihtişamı ve zarafetin timsallerini burada gözlerimizle görerek bir kez daha hissetme imkânı elde edeceğiz. Ayrıca bu sergi bize hem geçmişle bir bağ kurmamızı hem de geleceğe bakmamızı ve bir ufuk turu yapmamızı sağlayacak. Şehrimize tekrar hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından, Geleneksel Kültür ve Sanat Atölyeleri Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Işın Fırat, sergi ile ilgili bilgiler verdi.