DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Turu Projesiyle öğrenciler sanatla buluştu

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN “KENT TURU” PROJESİNİN ÜÇÜNCÜ GEZİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. SİLİFKE’NİN KIROBASI ORTAOKULU’NDAN GELEN ÖĞRENCİLER, HEM SİNEMADA FİLM İZLEDİ HEM DE MERSİN ARKEOLOJİ MÜZESİ’Nİ GEZDİ.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Turu Projesiyle öğrenciler sanatla buluştu
11.12.2021
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Kent Turu” projesinin üçüncü gezisi gerçekleştirildi. Silifke’nin Kırobası Ortaokulundan gelen öğrenciler, hem sinemada film izledi hem de Mersin Arkeoloji Müzesini gezdi.

Büyükşehir Belediyesinin “Kırsal Mahalle Okulundan Merkeze Öğrenci Getirme Projesi” kapsamında hazırlanan gezi programlarıyla kırsal mahallelerde veya ilçelerde eğitim gören sosyoekonomik düzeyi düşük öğrencilerin kente dair tarihi ve kültürel değerleri görmeleri, belediyenin öğrencilere yönelik hizmetleri hakkında bilgi edinmeleri ve MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezini görmeleri amaçlanıyor. Silifke’nin Kırobası Ortaokulundan kente getirilen öğrenciler, ilk olarak MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezini ziyaret etti. Bir alışveriş merkezindeki sinemada film izleyen çocuklar, Tarsusi Kafede yemek yedi ardından Mersin Arkeoloji Müzesini gezdi.

“Etkinliklerimiz belirli periyotlarda devam edecek”

Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğünde Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan Ceyda Dinçer, Kent Turu projesini yaklaşık 3 ay önce başlattıklarını ifade ederek, “Projemiz, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetimize ulaşamayan öğrencileri merkezimize getirerek, tarihi ve kültürel değerlerimizi görmeleri, eğitim alanında verdiğimiz hizmetler konusunda bilgi edinmeleri ve MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezini tanımaları amacıyla oluşturuldu. Bu etkinliğimizde diğerlerinden farklı olarak öğrencilerimizi sadece akademik hayatlarında değil, kültür ve sanat alanlarında da desteklediğimizi göstermek amacıyla sinema ile buluşturduk. Bu etkinliklerimiz belirli periyotlarda devam edecek” dedi.

Silifke Kırobası Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Kürşat Eser de düzenlenen etkinlikte bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Sinemaya gittik, müzemizi gezdik. Öğrencilerimizin hem bulundukları köy ortamından hem de okul ortamından bir gün boyunca uzaklaşması bizim için çok iyi oldu. Onların hayatlarının ilerisinde unutamayacakları bir deneyim olduğunu, bu gibi etkinliklerden kazanım elde ettiklerini düşünüyorum. Bu gibi etkinliklerin sürmesini diliyorum” diye konuştu.

Çocuklardan Aşkın Demirtaş ise etkinliklerden çok keyif aldığını dile getirerek, “Sinemaya ilk defa geliyorum. Çok beğendim sinemayı, güzeldi. Bu tür etkinliklerin olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.