DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Çok Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Ahlat Otağı’nda çadır ve stant açtı

MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BİTLİS’İN AHLAT İLÇESİNDE 1071 SULTAN ALPARSLAN AHLAT OTAĞI’NIN KURULDUĞU ALANDA ÇADIR VE STANT AÇARAK KENTİN TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİNİ TANITIYOR.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Ahlat Otağı’nda çadır ve stant açtı
25.08.2021
A+
A-

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Bitlis’in Ahlat ilçesinde 1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı’nın kurulduğu alanda çadır ve stant açarak kentin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtıyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Bitlis’in Ahlat ilçesinde gerçekleştirilen Malazgirt Zaferi’nin 950. yılı etkinlikleri kapsamında, 1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağının kurulduğu 450 bin metrekare alanda, çadır ve stant açarak Mardin’in ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığına katkı sağlıyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, kentin yöresel ürünlerinden sabun, badem şekeri, peksimet ve telkari ile yöresel kıyafetlerin olduğu stant ve çadır açtı. Stant ve çadıra gelen misafirler, sikke para basım aletleri ile tarihi Artuklu sikkesi basımı yapıyor daha sonra büyükşehir belediyesi müzik grubu da çadır içerisinde gelen misafirlere yöresel müzikler seslendirerek güzel vakit geçirmelerini sağlıyor.

Misafirlerin yoğun ilgi gösterdiği stant ve çadıra Bitlis Valisi Oktay Çağatay, stant açan belediyelerin başkanları, büyükelçiler, öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.