DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Parçalı Bulutlu
28°C
Ankara
28°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Çok Bulutlu
19°C

Karatay Belediyesi’nden kitap bağışı kampanyasına destek

KONYA’NIN MERKEZ KARATAY İLÇE BELEDİYESİ; ADALET BAKANLIĞI İLE KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TARAFINDAN CEZA İNFAZ KURUMLARINDAKİ KÜTÜPHANELERE GÖNDERMEK AMACIYLA BAŞLATTIĞI KİTAP BAĞIŞI KAMPANYASINA DESTEK OLDU.

Karatay Belediyesi’nden kitap bağışı kampanyasına destek
07.06.2021
A+
A-

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi; Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ceza infaz kurumlarındaki kütüphanelere göndermek amacıyla başlattığı kitap bağışı kampanyasına destek oldu.

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı 81 ilde “Bir Kitap Bir Umut” sloganıyla kitap bağış kampanyası düzenledi. Karatay Belediyesi de, tutuklu ve hükümlülerin kitap okuma alışkanlığı edinmesi ile söz konusu kurumlarda kalan vatandaşların sosyal hayatlarında daha başarılı olmalarını amaçlayan kitap bağışı kampanyasına destek verdi. Karatay Belediyesi Kültür Müdürlüğü ekipleri, Karatay Belediyesi Kültür Yayınları’ndan oluşan kitapları Konya Adliyesi önünde kurulan kitap bağışı standına teslim etti. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutukluların okuma alışkanlığı kazanmalarının, onların kendilerini geliştirebilme yönündeki en önemli kaynaklarından biri olduğu aktardı.

Başkan Hasan Kılca, kampanyanın hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılmaları ve kendilerini geliştirebilmeleri noktasında önemli olduğuna vurgu yaparak, “Bu anlamlı kampanya için Adalet Bakanlığımıza, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bizler de Karataylılar adına belediyemizin Kültür Yayınları’ndan çıkan kitaplarımızı bağışladık. Karatay Belediyesi olarak, okumayı özendirecek her türlü kampanyaya destek olmayı sürdüreceğiz. Ceza infaz kurumlarında kalan tüm vatandaşlarımızın kütüphaneleri şenlendirmelerini ve sosyal hayata daha fazla uyum sağlamalarını diliyorum. Bu vesileyle hemşehrilerimize de kampanyaya destek olmalarını davet ediyorum” dedi.