DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Çok Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
19°C

Gürün En Uzun Geceyi Şiirin Işığıyla Aydınlattı

21. YÜZYILIN, 21. YILINDA, “SANAT SİVAS VE SİVAS İMÇİN KİTAP VAKTİ” PROJELERİ KAPSAMINDA VE TURGUT YALÇIN ANISINA “EN UZUN GECEDE İCRA EDİLEN GÜNDÖNÜMÜ ŞİİR ŞÖLENİ” ASEF ÇOBAN KÜLTÜR MERKEZİNDE SAAT 19.30’DA YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ.

Gürün En Uzun Geceyi Şiirin Işığıyla Aydınlattı
22.12.2021
A+
A-

21. Yüzyılın, 21. Yılında, “Sanat Sivas ve Sivas İmçin Kitap Vakti” projeleri kapsamında ve Turgut Yalçın anısına “En Uzun Gecede icra edilen Gündönümü Şiir Şöleni” Asef Çoban Kültür Merkezinde saat 19.30’da yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Gürün Kaymakamlığı himayesinde İlçe Milli eğitim Müdürlüğünün ev sahipliği, Dil Edebiyat Derneği Sivas Şubesinin ve Gürün Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen şiir gecesi Gürün Kaymakamı Halil Yazıcı, Belediye Başkanı Nami Çiftçi ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Demir’in açılış konuşmasıyla başladı.

Süleyman Güler’in güzel sunumu ve çoşkulu bir katılımla gerçekleştirilen şiir gecesine Türkiye’nin birçok ilinin yanısıra, Sivas ve Gürün’lü şairlerin kendi şiirlerini okuduğu etkinlikte Gürün’de yaşayan en yaşlı şair Mahmut Camcı (Kirazi) ve en genç şairi Şaziye Sönmez de şiirlerini seslendirdi. Katılımcıların ilgiyle takip ettiği gecenin sonunda Gürün gönüllü öğretmenlerinin oluşturduğu türkü ekibi tarafından sevilen türküler seslendirildi.

Asef Çoban Kültür Merkezinde düzenlenen gecede kaymakam ve belediye başkanı tarafından plaket ve hediyelerin takdim edilmesiyle program sona erdi.