DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

“Diş Hekimliği Müzesi” kitaplaştırıldı

SEYHAN BELEDİYESİ’NİN HİZMETE AÇTIĞI TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK DİŞ HEKİMLİĞİ MÜZESİ OLAN PROF.DR. İLTER UZEL DİŞ HEKİMLİĞİ VE TIP MÜZESİ KİTAPLAŞTIRILDI.

“Diş Hekimliği Müzesi” kitaplaştırıldı
13.09.2021
A+
A-

Seyhan Belediyesi’nin hizmete açtığı Türkiye’nin ilk ve tek diş hekimliği müzesi olan Prof.Dr. İlter Uzel Diş Hekimliği ve Tıp Müzesi kitaplaştırıldı.

Geçtiğimiz günlerde 455 belediyenin üye olduğu Tarihi Kentler Birliği tarafından 2021 yılı Müze Özendirme Yarışması’nda “Koleksiyon ve Arşiv Müzeleri” dalında ödüle layık bulunan Prof.Dr. İlter Uzel Diş Hekimliği ve Tıp Müzesi Seyhan Belediyesi ve Prof.Dr. İlter Uzel tarafından kitaplaştırıldı. Türkçe ve İngilizce olarak basılan kitapta, müzede sergilenen objeler ile illüstratif çalışmalarla ilgili bilgilerin yer alıyor. Kitapla hem müzenin kurumsallaşması hem de müze yerli ve yabancı ziyaretçilerinin diş hekimliğinin tarihi gelişimiyle ilgili bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “özel müze” statüsü verilen Türkiye’nin ilk ve tek diş hekimliği müzesi olan Prof. Dr. İlter Uzel Diş Hekimliği ve Tıp Müzesi, pandemi koşullarına ve müzenin girişinin bulunduğu Ali Münif Yeğenağa Caddesindeki sokak sağlıklaştırma çalışmalarına rağmen günde 30 civarında konuk tarafından ziyaret ediliyor.

Prof. Dr. İlter Uzel’in 50 yıllık meslek yaşamının birikimi olan tıp ve diş hekimliği aletleri, diş hekimliğine ait orijinal ve taş baskı kitaplar, gravür ve resimleri de kapsayan envanterinin sergilendiği müzede, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait üst çene diş kalıbı, 150 yıllık dişçi koltuğu, Enver Paşaya ait altın dolgulu azı diş vb. nadide eserler de yer alıyor.