DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Cudi Dağı’nda havai fişek gösterimi

GÜVENLİK GÜÇLERİN BAŞARILI OPERASYONLARI SONUCU TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENEN CUDİ DAĞI’NDA DÜZENLENEN FESTİVALİN ARDINDAN HAVAİ FİŞEK GÖSTERİMİ YAPILDI.

Cudi Dağı’nda havai fişek gösterimi
11.07.2021
A+
A-

Güvenlik güçlerin başarılı operasyonları sonucu teröristlerden temizlenen Cudi Dağı’nda düzenlenen festivalin ardından havai fişek gösterimi yapıldı.

40 Yıldır gidilmeyen ve sürekli terör olaylarıyla gündeme gelen Cudi Dağı’nda güvenliğin sağlanmasıyla Cudi zirvesinde havai fişekli görsel şöleni yaşandı.

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Şırnak Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali İhsan Ersoy, kurum müdürleri ve vatandaşlar, havai fişek gösterimini izledi.

Vatandaşlar, terörden temizlenmesi ile huzurun tesis edildiği alanda, valilik, belediye, Şırnak Üniversitesinin katkılarıyla düzenlenen festivale katıldı.

Akşam saatlerinde yapılan organizasyonda Cumhuriyet Meydanı’nda yerel sanatçılar müzik dinletisi sundu. Daha sonra Cudi Dağı bölgesinde havai fişek gösterileri yapıldı. Vatandaşlar o anları cep telefonları ile kaydetti.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Bişeng Fatma Acar, “Biz bu gün çok farklı bir gurur yaşıyoruz. Terör örgütü tam kırk yıldır engellediği ve medeniyetin ikinci doğuş yeri olan Cudi Dağına kırk yıl sonra ayak bastık. Biz bu gururu ve sevinci cumhurbaşkanımız sayesinde yaşadık. Bugün coşkulu bir festival yaptık. İnşallah daha güzel festivaller yapılması umuduyla. Silah sesi yerine artık müzik, davul ve zurna sesi duyuyoruz. Bu havai fişeklerin Cudi Dağı zirvesinde aydınlatması çok güzel bir gurur oldu” dedi.